Doneer Vrijwilligers

Bewonersworkshop Groen aan de Buurt

za 30 september 2023 10:00 - 12:00

Tegels eruit en plantjes erin, boomspiegels opfleuren of een saaie groenstrook inzaaien met je buren? Fantastisch! Alleen, hoe zorg je er nu voor dat het mooi blijft? Wanneer snoei je welke planten? Wat is onkruid en wat niet? Tijdens deze workshop krijg je tips en gaan we hierover met elkaar in gesprek.

Op zaterdagochtend 30 september gaan we langs in Lopik, waar tijdens de buurtaanpak verschillende groene projecten zijn uitgevoerd. We gaan in gesprek over de projecten en de aanpak. Er is daarnaast veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en tips. En er is iemand van de gemeente en een ecoloog aanwezig, die ook tips delen en al je vragen beantwoorden.

Aanmelden
Meld je hier aan voor workshop. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met verdere informatie.


Datum: zaterdag 30 september 2023
Tijd: 10:00 - 12:00
Locatie: Volgt na aanmelding
Voor wie: Iedereen die een groen buurtproject heeft uitgevoerd en geïnteresseerde ambtenaren

Groen aan de Buurt

Leefbare buurten door een groenere leefomgeving. Buren die weer met elkaar in contact komen en met hun omgeving. Landschap Erfgoed Utrecht, IVN Utrecht en Natuur en Milieufederatie Utrecht zien dat steeds meer mensen aan de slag willen met de natuur in hun eigen buurt. Voor mooier groen, meer biodiversiteit, een beter klimaat of gewoon voor de gezelligheid. Onze droom is deze groeiende groep mensen in provincie Utrecht te ondersteunen.

Met het programma Groen aan de Buurt begeleiden en faciliteren we bewoners en overheden bij het realiseren van groene bewonersinitiatieven. Via de buurtaanpak en de voucherregeling helpen we bewoners bij de uitvoer van hun groene ideeën.

Deel met je vrienden