Doneer Vrijwilligers
Oostbroeklezing

Aziatische hoornaar

Oostbroeklezing: Aziatische Hoornaar

di 27 februari 2024 19:30 - 21:00, Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 39, De Bilt

Deze Oostbroeklezing is Ivo Linsen van de Taskforce Aziatische Hoornaar van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging gastspreker. Hij komt vertellen over de bedreiging van de Aziatische hoornaar voor de Nederlandse biodiversiteit.

Invasieve exoot
De Aziatische hoornaar is een invasieve exoot die zijn opmars maakt in Nederland. De schade die de Aziatische hoornaar aanricht is groot. Het vormt zelfs een bedreiging voor de bestuiving van gewassen door honingbijen en andere insecten. Door mensen bewust te maken van de gevaren en door preventief jonge koninginnen te vangen, wil de Taskforce Aziatische Hoornaar deze situatie voorkomen.

Wil je meer te weten komen over de Aziatische hoornaar en de manieren om haar te bestrijden? Schrijf je dan in voor deze Oostbroeklezing.

Ja, ik schrijf me in

Over de Oostbroeklezingen

De samenwerkende Utrechtse natuur- en milieuorganisaties organiseren voor hun vrijwilligers interessante en boeiende lezingen. De deelname is gratis, aanmelden is verplicht.

De Oostbroeklezingen zijn een samenwerking van IVN Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht, Natuur en Milieufederatie Utrecht, Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap en Natuurmonumenten.