Doneer Vrijwilligers
Excursie

Wilde bijen op Landgoed Bredius

Wilde bijen-excursie op Landgoed Bredius

wo 19 juni 2024 10:00 - 12:00, Landgoed Bredius, Woerden

Op woensdag 19 juni kun je op Landgoed Bredius tussen 10:00 en 12:00 alles te weten komen over de natuur en bijen op het landgoed. Tijdens de wilde bijen-excursie vertelt bijenexpert Willemijn van Hees over de verschillende wilde bijen. Op het landgoed komen er maar liefst 36 voor. Iedereen kan mee op de excursie, voorkennis is niet nodig en deelname is gratis.

Bijen hotspot
Uit een inventarisatie op het landgoed in 2023 werd een naar wilde bijen werden 36 verschillende soorten ontdekt. De grootste bijen hotspot is de educatieve moestuin. We gaan bijen vangen en van dichtbij bekijken, ook hoor je alles over hun gedrag.

Bij-vriendelijk beheer
Op Landgoed Bredius leven zeldzame wilde bijen zoals de blauwe metselbij, de rode koekoekshommel en de kleine tubebij. De aanwezigheid van deze soorten betekent dat het er goed gaat met de biodiversiteit. Hoe meer verschillende soorten er voorkomen, hoe beter het gaat met het gebied. Om ervoor te zorgen dat de bijen er blijven voorkomen en vlinders en zweefvliegen worden aangetrokken, en vogels die de insecten eten, is er bijvriendelijk beheer nodig. De tachtig vrijwilligers van het landgoed zetten zich daar dagelijks met passie voor in.

Verzamelen:
Parkcafé Bredius
Kievitstraat 44
3443 BG Woerden

Ja, ik schrijf me in