Doneer Vrijwilligers
Basiscursus Motorkettingzagen

9 en 16 maart 2024

Basiscursus Motorkettingzagen (M.01+M.02)

za 9 maart 2024 09:30 - 16:00, volgt

Tijdens je vrijwilligerswerk aan de slag met de motorkettingzaag? Volgens veilig werken-richtlijnen moeten vrijwilligers die met de motorkettingzaag aan de slag gaan aantoonbaar opgeleid zijn om deze op verantwoorde wijze te kunnen gebruiken. Deze tweedaagse basiscursus is een aanrader!

We organiseren de Basiscursus Motorkettingzagen op zaterdag 9 en zaterdag 16 maart 2024. De cursus is bedoeld voor vrijwilligers van plaatselijke vrijwilligersgroepen in de provincie Utrecht. Tijdens de cursus is aandacht voor veilig werken en onderhoud. Ook ga je bomen en struiken zagen.

Ja, ik schrijf me in

Wat leer je?

  • Veilig werken met de motorkettingzaag
  • Korten van hout liggend op de grond en haardhout zagen
  • Zagen van bomen en struiken tot 15 cm Ø
  • Risico's herkennen, veiligheidsmaatregelen nemen en persoonlijke beschermingsmiddelen bij het gebruik van de motorkettingzaag
  • Het functioneren en het dagelijks onderhoud van de motorkettingzaag
  • Ergonomisch zagen

Voorbereiding

Voorafgaand aan de cursus dient de cursist de E-learning Veilig buiten werken op het platform www.leerjegroen.nl te hebben gevolgd. Lees ook het interview met docent Jos van den Eshof over persoonlijke beschermingsmiddelen. 

Meebrengen:

  • eigen, gekeurde motorkettingzaag
  • eigen persoonlijke beschermingsmiddelen (gehoor-, hoofd- en gelaatsbescherming, zaagbroek, zaagschoenen en werkhandschoenen) die aan de veiligheidsvoorschriften voldoen (zie ook de VBNE persoonlijke beschermingsmiddelen kaart
  • lunch en drinken


Het is beperkt mogelijk om de zaag of persoonlijke beschermingsmiddelen te lenen. Geef dit aan via een e-mail naar info@btig.nl.

Er kunnen 8 mensen deelnemen aan deze cursus. Per aangesloten plaatselijke vrijwilligersgroep kunnen maximaal 2 personen deelnemen. Als er plekken over zijn, staat de cursus open voor anderen. Deelnemers die na afronding over de vereiste competenties beschikken, ontvangen een certificaat. Na het behalen van het certificaat is het mogelijk om je bij Jos van den Eshof aan te melden voor het Nederlands Zaagcertificaat examen.

Liever persoonlijk contact?

Michelle helpt je graag verder

Michelle da Costa Gomez

Adviseur vrijwilligerswerk 030 - 2219719 m.dacostagomez@landschaperfgoedutrecht.nl

Mede mogelijk gemaakt door