Doneer Vrijwilligers
Informatiebijeenkomst Groen aan de Buurt

online op 20 maart

Informatiebijeenkomst Groen aan de Buurt

wo 20 maart 2024 10:00 - 12:00, online

Op 20 maart gaat de Groene Buurtbon (voorheen: Voucherregeling Beleef en Bewonder) open. Met deze regeling kunnen bewoners van de provincie Utrecht een bedrag van € 500 of € 1000 aanvragen voor een groen buurtproject. Tijdens deze online bijeenkomst hoor je meer over de Groene Buurtbon.

De bijeenkomst is bedoeld voor ambtenaren van gemeenten (Groen, Sociaal Domein en Communicatie). Ook is bijeenkomst interessant voor lokale organisaties als wijkbureau’s, bewonerscentra en vrijwilligersgroepen.

Laagdrempelig
De regeling is bedoeld voor projecten waarbij meer groen gerealiseerd wordt: denk aan geveltuinen, (een uitbreiding van) boomspiegels en andere versteende plekken. Deze regeling is een laagdrempelige manier voor inwoners om hun wijk te vergroenen. Het is een mooie manier om de bewoners te ondersteunen bij hun groene ideeën.

Tijdens de bijeenkomst krijg je ook tips en andere tools om bewoners beter te bereiken en begeleiden bij de aanvraag van de regeling. De tips zijn ook van toepassing op andere regelingen en fondsen, zoals de KIEM regeling. 

> Aanmelden