Doneer Vrijwilligers
Netwerkbijeenkomst

streek- en kasteelmusea provincie Utrecht

Netwerkbijeenkomst musea

ma 25 maart 2024 14:00 - 17:00, Het Utrechts Archief

Talloze verhalen vertellen het Verhaal van Utrecht. Hierbij vormt elk verhaal een stukje van de geschiedenis van deze prachtige provincie. Eén van de hoofddoelen van het Utrechtse streek- en musea beleid is om het verhaal van Utrecht compleet en gezamenlijk te vertellen en daar gaan we in deze netwerkbijeenkomst mee aan de slag.

Thema's 
Tijdens de bijeenkomst wordt stilgestaan bij de gedeelde geschiedenis van het ontstaan van de provincie en het koloniale slavernijverleden. Binnen het kader van "Het verhaal van Utrecht" richten we ons op specifieke thema's zoals het jubileum van de provincie en slavernij. In 2025 viert de provincie haar 650-jarig bestaan, met als hoogtepunt de 650-jarige viering van de 'geboortebrief van de provincie', de Stichtse Landbrief. We gaan graag met je in gesprek over de aandacht die we als musea kunnen besteden aan dit historische jubileum. Daarnaast geven we een terugkoppeling over de omgang met ons koloniale slavernijverleden en bespreken we hoe we hier gezamenlijk meer aandacht aan kunnen besteden.

Verwacht inspirerende sprekers en voldoende tijd om zelf met één van deze onderwerpen aan de slag te gaan.

Netwerkbijeenkomst streek- en kasteelmusea provincie Utrecht
Maandag 25 maart
14:00 - 17:00
Het Utrechts Archief, Hamburgerstraat 28 Utrecht

Aanmelden
Ben je actief bij een museum in de provincie Utrecht en heb je geen uitnodiging ontvangen voor deze netwerkbijeenkomst, stuur dan een e-mail naar charlotte.van.barneveld@provincie-utrecht.nl.