Doneer Vrijwilligers
Workshop wilde bijen

de introductie

Workshop wilde bijen herkennen (vol)

za 30 maart 2024 10:00 - 12:00, Landgoed Oostbroek, De Bilt

Het vliegt razendsnel door de lucht en is weg voordat je het goed kon zien: wat vloog er? Bij deze workshop leer je de grondbeginselen van het herkennen van wilde bijen en hommels in de natuur of in je eigen tuin. Wil je een begin maken met het herkennen van bijen, dan is deze cursus iets voor jou!

242 verschillende soorten in Utrecht
De provincie is 242 verschillende soorten rijk. Tijdens deze introductie gaan we deze soorten niet allemaal behandelen. Wilde bijen herkennen is zelfs voor experts soms lastig. Maar we maken er wel een begin mee. Je leert onder andere hoe je verschillende families herkent, hoe je een honingbij onderscheidt van een wilde bij, welke stappen je neemt om een echte bijenkenner te worden, hoe waarneming.nl werkt, identificatie apps, hoe je een razendsnel insect rustig kunt determineren, de basisecologie, wat inzamelen betekent en hoe en of je een vangnet mag gebruiken.

Na de theorie testen we je kennis met echte exemplaren. Neem je loep en eventueel dood gevonden exemplaren mee om te kunnen determineren.

Wil je meer verdieping, doe dan mee aan de workshop op 6 april. Of wil je je kennis toetsen in het veld? Meld je dan aan voor de veldexcursie op zaterdag 13 april.