Doneer Vrijwilligers
Bijzondere Buitendag

op 16 mei 2024

Bijzondere Buitendag in het slangenbosje (vol)

do 16 mei 2024 09:30 - 15:00, Utrecht

Tijdens deze Bijzondere Buitendag gaan we aan de slag in Utrecht-stad op het Utrecht Science Park, de Uithof. In het slangenbosje naast het Buys Ballotgebouw aan het Princetonplein gaan we hooien. Het slangenbosje staat bekend om de aanwezigheid van ringslangen en de rijke flora en fauna. 

Hooien bij het ringslangbosje van Universiteit Utrecht 
Met de riek in de hand, gaan we hooien. Je verplaatst het gemaaide en gedroogde gras. Dit is een rustgevende en tegelijkertijd intensieve handeling waarmee je je hoofd lekker leeg kunt maken. Door te hooien krijgen verschillende planten en dieren meer kans op dit grasland.  

Wat zijn de Bijzondere Buitendagen?
Met de Bijzondere Buitendagen kun je proeven aan vrijwilligerswerk zonder je meteen te binden aan een vaste groep. Bijzondere Buitendagen zijn werkdagen op verschillende locaties in de provincie Utrecht. Vaak vinden de dagen plaats op het landgoed van Utrechtse buitenplaatsen. De groepsgrootte van een klus is zo'n dertig tot veertig mensen. De klussen zijn telkens anders. Er is altijd een begeleider aanwezig en voor veilig werken wordt gezorgd.

Ja, ik schrijf me in