Doneer Vrijwilligers
Informatieavond

Bijvriendelijk Landgoed Bredius

Informatieavond: bijvriendelijk Landgoed Bredius

do 16 mei 2024 19:30 - 21:00, InBredius, Kievitstraat 42 in Woerden

Ben jij betrokken bij Landgoed Bredius, als vrijwilliger of anders, en houd jij je bezig met het beheer van de (moes)tuin, stiltegebied of het park? Meld je dan aan voor de informatieavond voor vrijwilligers over bijviendelijk beheer. Deze avond hoor je alles over het leven van wilde bijen en hoe jij tijdens je werkzaamheden rekening kunt houden met bijen. Willemijn van Hees, adviseur ecologie met specialisatie in wilde bijen, komt deze avond spreken.

Landgoed Bredius: een paleis voor wilde bijen
Landgoed Bredius ligt tegen de historische stadskern van Woerden aan. Het landgoed van 22 hectare wordt door tachtig vrijwilligers met veel passie en aandacht voor de natuur onderhouden. In 2023 werd op het landgoed een inventarisatie gedaan naar wilde bijen. Hieruit bleek dat er maar liedst 36 verschillende soorten voorkomen. De grootste bijen-hotspot is de educatieve moestuin.

Op Landgoed Bredius leven zeldzame wilde bijen zoals de blauwe metselbij, de rode koekoekshommel en de kleine tubebij. De aanwezigheid van deze soorten betekent dat het er goed gaat met de biodiversiteit, want hoe meer soorten er voorkomen, hoe beter het gaat met het gebied. Om ervoor te zorgen dat de bijen er blijven voorkomen en vlinders en zweefvliegen worden aangetrokken, en vogels die de insecten juist weer eten, is er bijvriendelijk beheer nodig. Tijdens deze avond hoor je hier alles over.

Ja, ik schrijf me in