Doneer Vrijwilligers
Mijn Mooiste Plek afl.2

de Utrechtse Heuvelrug

Mijn Mooiste Plek afl. 2 Utrechtse Heuvelrug

za 28 augustus 2021 16:25

In de tweede aflevering van Mijn Mooiste Plek neemt RTV Utrecht je mee naar de overblijfselen van de derde ijstijd: de Utrechtse Heuvelrug. Lang, lang geleden schoof een dikke laag ijs vanaf Scandinavië ons land binnen. Toen het ijs in warmere tijden weer smolt, bleef er een heuvelachtig gebied achter dat loopt van Rhenen tot aan Het Gooi.

Die Heuvelrug bestaat tegenwoordig uit prachtige bossen, unieke stukken heide en is natuurlijk bij uitstek geschikt om er te recreëren. Tom van Koesveld woont in Rhenen en geeft geregeld rondleidingen over de Utrechtse Heuvelrug. Hij vertelt in Mijn Mooiste Plek alles over de ontstaansgeschiedenis van de Heuvelrug en neemt je mee naar bijzondere plekken met bijzondere geschiedenis.

Zelf op pad?
Er zijn veel prachtige Klompenpadwandelingen te maken op de Utrechtse Heuvelrug zoals Het Grift en Graftenpad bij Rhenen.

Mijn Mooiste Plek (RTV Utrecht)

Het zesdelige programma Mijn Mooiste Plek gaat over natuur, landschap en recreatie in de provincie Utrecht. In verschillende items wordt de kijker uitgedaagd om er op uit te trekken en zelf de prachtige omgeving te gaan ontdekken. In dit seizoen staat steeds een gebied centraal: het Rivierengebied, de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Vallei, het Eemland, het Groene Hart en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Ieder gebied krijgt een eigen aflevering waarin het ontstaan, de samenhang en de natuur- en landschapswaarden aan bod komen. Hoe ontstond de Heuvelrug? Wat is de functie van die prachtige uiterwaarden aan de oevers van de Nederrijn en de Lek? Zo ontstaat een mooi en leerzaam beeld van het gevarieerde landschap in de Provincie Utrecht.

Deel met je vrienden