Doneer Vrijwilligers
24 juni: Erfgoeddag

meld je hier aan!

Provinciale Erfgoeddag

do 24 juni 2021 09:30 - 15:00, online

De provinciale Erfgoeddag is voor iedereen die van erfgoed houdt of via zijn werk te maken heeft met erfgoed. Het online programma van de dag maakt duidelijk dat erfgoed voor iedereen is. Aanmelden kan via de inschrijf-link. Inschrijven voor de 'Workshop Anders Kijken' gaat via een apart formulier. Jij kiest op de Erfgoeddag! Kies voor één van de lezingen, of volgt ze alle vier!

> Klik hier voor de Teams-link om deel te nemen op 24 juni! 

9:30 uur: Start programma

9:40 uur: Welkom door Rob van Muilekom (gedeputeerde provincie Utrecht) en Ivo Brautigam (directeur Landschap Erfgoed Utrecht)

10:00: Wat leren we van corona?
Malou te Wierik (Buro Dertig) reflecteert op haar eigen frisse manier. Ze vertelt o.a. over het stimuleren van herhaalbezoek door mensen uit de regio.

Filmpje: Molen De Kraai


10:45 uur: Workshop Anders Kijken! 
Mieke Heurneman, Caroline Matla en Dorien Wijstma (alledrie Landschap Erfgoed Utrecht) prikkelen de zintuigen. Deelnemers ervaren hoe activerende kijktechnieken het plezier bij het beleven van kunst, cultuur en erfgoed kan vergroten.


Let op! 
Aan deze workshop kunnen 75 personen deelnemen. Aanmelden verloopt via een apart aanmeldingsformulier.

Meld je aan!
Mieke, Caroline en Dorien

Filmpje: Boven het Waterliniemuseum en Fort Fectio

11:50 uur: Fort Vechten: mooie projecten en onderzoek rond waterlinie en limes
Saskia Stevens (universitair docent en onderzoeker bij de afdeling Geschiedenis van de Oudheid en Antieke Cultuur van de Universiteit Utrecht en Ronald Hamberg (coördinator Kenniscentrum Waterlinies) vertellen over projecten en onderzoek rond de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Romeinse Limes.

Filmpje: Vanuit het depot van het Nationaal Militair Museum

13:10 uur: Gender en diversiteit in de archeologie
Gender en diversiteit zijn van alle tijden. Alexander van de Bunt (archeoloog bij Landschap Erfgoed Utrecht) laat zien hoe de archeologie kan zorgen voor nieuwe inzichten en hoe we daarvan kunnen leren.

Filmpje: Achter de schermen bij Kasteel Renswoude

13:55 uur: Crowdsourcing en musea
Joyce Pennings (archivaris Het Utrechts Archief) deelt haar ervaringen met crowdsourcing. Waar moet je aan denken en wat moet je allemaal regelen?

Filmpje: Oude Stadhuis en IJsselpoort, Montfoort

14:35 uur: Creatieve terugblik door Naomi Grant

14:50 uur: Afsluiting

Deel met je vrienden