Doneer Vrijwilligers

Veldhulpverlening (vol)

do 17 juni 2021 09:30 - 16:30, volgt

Bij het vrijwillig landschapsbeheer probeer je natuurlijk verwondingen en ongelukken te voorkomen. Toch kan er altijd een ongeluk plaatsvinden.

In deze cursus leer je hoe te handelen bij een calamiteit op locaties die moeilijk bereikbaar zijn voor hulpdiensten zoals ambulance en brandweer. Je oefent hoe de hulpdiensten op de locatie kunnen komen van de calamiteit of hoe het slachtoffer bij de hulpdiensten kan komen bij geïsoleerde terreinomstandigheden. Levensreddend handelen en het herkennen van letsel en toestanden maken ook onderdeel uit van de cursus. Met de inzet van een acteur worden situaties levensecht uitgespeeld.

De cursus is onder voorbehoud i.v.m. corona.

Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor vrijwilligers van plaatselijke vrijwilligersgroepen landschapsbeheer en historische tuinen die zijn aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht. Als er plekken over zijn is het ook voor anderen mogelijk om mee te doen. Er kunnen minimaal 6 en maximaal 8 mensen deelnemen aan de cursus. Let op! We streven ernaar om uiterlijk 1 mei de selectie van de deelnemers bekend te maken. 

De cursus wordt gegeven door Thierry de Vlieg van First Aid Academy. 

Certificaat
Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat veldhulpverlening.

Benodigde voorkennis

Afgeronde module Veilig werken Buiten (e-learning module ‘Leer je Groen’).

Wat moet je zelf meenemen?

Eten en drinken. 

Voorbereiding

Voorafgaand aan de cursus dient de cursist de module Veilig werken Buiten (e-learning module ‘Leer je Groen’) te hebben gevolgd.

Belangrijke informatie voor vrijwilligersgroepen

Er kunnen maximaal 2 personen per aangesloten plaatselijke vrijwilligersgroep deelnemen. Mocht er ruimte over zijn dan kunnen meer personen per vrijwilligersgroep deelnemen. De vrijwilligersgroep bepaalt welke twee vrijwilligers deel nemen aan de cursus.

Deel met je vrienden