Doneer Vrijwilligers

Bomen ophaaldag

vr 12 maart 2021

Plan Boom Utrecht deelt met steun van de provincie Utrecht maar liefst 10.000 boompjes uit aan inwoners. Gratis! De actie geeft zo iedereen de kans zijn eigen woonomgeving groener te maken.

De actie was een groot succes en de boompjes waren binnen enkele dagen vergeven. 

Bij de uitdeelactie is er keuze uit acht verschillende soorten boompjes. Het gaat onder meer om de haagbeuk, gele kornoelje en de meidoorn. Deelnemers kunnen tussen de tien en veertig boompjes meenemen. Het plantmateriaal is op meerdere plekken op te halen via een ‘bomen drive-thru.’ De ophaallocaties zijn onder andere in Utrecht en Leusden.

Door het minimumaantal op te halen boompjes, is het in sommige gevallen aan te raden om samen te werken met bijvoorbeeld de buren. Het is dan mogelijk om samen met buurtgenoten een aantal tuinen in de straat te vergroenen. Ook kan het plantmateriaal gebruikt worden op een erf, voor een klein landschapselement (KLE) of als buurtgroen.

Meer informatie
In heel Nederland worden de komende jaren in het kader van Plan Boom maar liefst 10 miljoen bomen aangeplant. In Utrecht is Landschap Erfgoed Utrecht partner van dit fraaie initiatief dat in de provincie 600.000 bomen gaat opleveren, zowel in de stad als in het buitengebied.

Plan Boom organiseert deze actie in samenwerking met Meer Bomen Nu en met financiële ondersteuning van de provincie Utrecht. Zie www.planboom.nl/uitdeelactie voor meer informatie over de boomsoorten, ophaallocaties en de spelregels.

Deel met je vrienden