Doneer Vrijwilligers
Bijeenkomst

richtlijnen Praktijkopleidingen

Bijeenkomst richtlijnen Praktijkopleidingen

do 20 mei 2021 20:00 - 21:00, online

Ben je Arbo-coördinator of verantwoordelijk voor het Arbobeleid en scholingsplan van jouw vrijwilligersgroep? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst Richtlijn Praktijkopleidingen. 

In deze bijeenkomst staan de nieuwe eisen voor de scholing en certificering van vrijwilligers die natuur en landschap beheren centraal. Onlangs werd de bijgewerkte versie van de VBNE-richtlijn voor Praktijkopleidingen uitgebracht. Deze richtlijn stelt eisen aan veldhulpverlening en het werken met motorkettingzaag en bosmaaier. Op basis van deze richtlijn is ook het Nederlands Kettingzaag Certificaat (NKC) ontwikkeld. Beide richtlijnen hebben gevolgen voor de organisatie van veilige werkdagen en de scholing van (zelfstandige) vrijwilligersgroepen.
We informeren over de totstandkoming en uitgangspunten van de nieuwe richtlijn, en gaan in op de eisen die worden gesteld aan scholing en instructie van vrijwilligers veldhulpverlening en bosmaaien.

Let op.
We gaan niet in op nieuwe eisen aan motorkettingzagen. Op 9 juni vindt een aanvullende bijeenkomst plaats voor Arbo-coördinatoren van vrijwilligersgroepen die werken met motorkettingzaag.

Ja, ik schrijf me in

Wat leer je?

  • Welke eisen worden gesteld aan scholing en certificering van vrijwilligers voor natuur en landschap
  • Kennis van de VBNE-richtlijn voor Praktijkopleidingen

Handige informatie

  • Pauline Jansen, Arbo-adviseur Landschap Erfgoed Utrecht en Hilde van ’t Klooster, adviseur vrijwilligerswerk Landschap Erfgoed Utrecht verzorgen de presentatie.
  • Bereid je voor op de bijeenkomst door het lezen van de Richtlijn Praktijkopleidingen.
  • De aangesloten vrijwilligersgroepen natuur- en landschapsbeheer ontvangen een uitnodiging. Vrijwilligersgroepen die geen uitnodiging hebben ontvangen maar wel graag deelnemen, kunnen contact opnemen met Hilde van ’t Klooster, vantklooster@landschaperfgoedutrecht.nl.

Deel met je vrienden