Doneer Vrijwilligers
Leer je Groen

wanneer het jou uitkomt

Bijen en bijvriendelijk beheer (Leer je Groen)

ma 31 mei 2021, online

Veel planten rekenen op bijen om zich voort te planten via bestuiving. Zowel honingbijen als wilde bijen gaan de laatste jaren sterk achteruit. Je kunt ze een handje helpen door maatregelen te nemen in je tuin of een stuk land. Wil je ideale plek voor wilde bijen inrichten en beheren? Volg dan deze e-learning module en kom te weten waarom je dingen juist wel of niet moet doen.

Deze e-learning is voor iedereen die meer wil weten over wilde bijen en iets voor ze wil doen. Ben je bijvoorbeeld vrijwilliger en wil je iets doen voor wilde bijen in je buurt. Of heb je een tuin of stuk land dat je bijen vriendelijk wilt inrichten, doe dan mee.

Wat leer je?

  • Waarom wilde bijen zo belangrijk zijn
  • Wat wilde bijen eten
  • Waar wilde bijen hun nest bouwen
  • Hoe je wilde bijen kunt helpen

Handige informatie

Deelname
Deelnemen is gratis voor vrijwilligers van Landschap Erfgoed Utrecht en vrijwilligers van aangesloten groepen.

Aanmelden
Ga naar www.leerjegroen.nl.

Over Leer je Groen

Leer je Groen (leerjegroen.nl) is een online platform met korte e-learning modules. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor beroepskrachten en vrijwilligers die werken bij een natuurorganisatie. Om deel te nemen heb je en account van Leerjegroen nodig. Heb je die nog niet, stuur dan een bericht met je voor- en achternaam en de naam van je vrijwilligersgroep naar Hilde van ’t Klooster.

Mede door financiële steun van de provincie Utrecht kunnen we deze e-learning gratis aanbieden aan vrijwilligers die bij Landschap Erfgoed Utrecht zijn aangesloten.

Deel met je vrienden