Doneer Vrijwilligers

Webinar Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

wo 12 mei 2021 19:30 - 20:30, online

Alle verenigingen en stichtingen in Nederland moeten vanaf 1 juli 2021 voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). De WBTR is bedoeld om wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, misbruik van positie en andere ongewenste activiteiten binnen besturen te voorkomen. Het is belangrijk voorbereid te zijn want de nieuwe wet omvat veel meer dan alleen het aanpassen van de statuten.

Voor wie?
Speciaal voor alle aangesloten vrijwilligersgroepen en -organisaties van Landschap Erfgoed Utrecht en Erfgoed Gelderland organiseren we een webinar over de WBTR. Peter Moerkens en Frank Koreman van het Instituut voor Verenigingen Branches en beroepen (IVBB) leggen uit waarom deze wet er is, wat je moet doen en hoe je snel en makkelijk alles kunt regelen.

Interactief
De webinar is interactief, dus je kunt je vragen stellen via de chat. Peter en Frank zullen de vragen die tijdens de webinar in de chat worden gesteld, zoveel mogelijk beantwoorden.

Na aanmelding via de link hierboven ontvang je een Zoomlink van de bijeenkomst. Je kunt de webinar volgen op je PC, Mac, iPad, iPhone of Androidtelefoon.


Meer informatie over de wet lees je hier. Je kunt ook kijken op de website van de IVBB voor de meest gestelde vragen.

Ja, ik schrijf me in

Deel met je vrienden