Doneer Vrijwilligers

Themabijeenkomst: Bomen & Bewonersinitiatieven

do 18 november 2021 13:30 - 15:30, online

Voor ambtenaren van gemeenten en waterschappen organiseren wij samen met IVN Utrecht en Natuur en Milieufederatie Utrecht de bijeenkomst 'Bomen & Bewonersinitiatieven'.

Het najaar is in volle gang: de bomen beginnen hun bladeren al te verliezen in hun voorbereiding op de winter. Het plantseizoen is begonnen! Veel gemeenten hebben de ambitie om meer bomen te planten vanwege de positieve bijdrage van bomen aan de waterhuishouding, de biodiversiteit en een gezonde leefomgeving.

Bewonersinitiatieven bieden uitkomst

Gemeenten hebben vaak niet de tijd om alles zelf uit te zoeken. Bewonersinitiatieven kunnen uitkomst bieden. Zij kunnen helpen met het vinden van geschikte locaties, het planten van de bomen en het onderhoud. Met het programma Groen aan de Buurt doen we veel ervaring op met bewonersinitiatieven. Deze ervaringen delen we tijdens de themabijeenkomst.

> Aanmelden kan via deze link.

Over Groen aan de Buurt

Met het programma Groen aan de Buurt begeleiden en faciliteren we bewoners en overheden bij het realiseren van groene bewonersinitiatieven. De aanpak is drieledig. We introduceren een participatieve buurtaanpak, waarmee we in elke buurt aan de slag kunnen. Met een voucherregeling stimuleren we zoveel mogelijk kleine initiatieven. En via ons kennisnetwerk verbinden we bewonersinitiatieven met elkaar en zorgen we voor kennisuitwisseling tussen overheden. Juist de samenhang tussen deze drie manieren maakt Groen aan de Buurt tot een succes.

Deel met je vrienden