Doneer Vrijwilligers
Historische verenigingen

netwerkdag op 7 oktober

Netwerkdag historische verenigingen

do 7 oktober 2021 09:30 - 15:15, Grote Kerk, Voorstraat 110, 4132 AT Vianen

De Grote Kerk in Vianen is dit jaar de locatie voor de netwerkdag voor bestuursleden van historische verenigingen. Het thema is: ‘Om de historische vereniging kun je niet heen’.

In coronatijd is maar weer eens gebleken hoe belangrijk de kwaliteit van de eigen omgeving is. Mensen hebben al wandelend en fietsend hun eigen omgeving opnieuw ‘ontdekt’. De kwaliteit van de omgeving staat ook onder druk door grote opgaven als woningbouw, klimaatadaptatie en energietransitie. Hoe blijven de belangrijke (historische) erfgoedwaarden van de omgeving in stand? Het is belangrijk om als historische vereniging mee te kunnen praten met de gemeente. Hoe doe je dat op een goede en constructieve manier?

’s Middags neemt de Historische Vereniging Het Land van Brederode ons mee met een wandeling door Vianen. Uiteraard is er tussendoor alle gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Programma

 

9:30 uur:        Inloop
10:00 uur:      Welkom door Mieke Heurneman, Landschap Erfgoed Utrecht

10:15 uur:      

Introductie over de Omgevingswet en participatiemogelijkheden
Marianne Visser, senior adviseur archeologie en erfgoed (Steunpunt Archeologie en Monumenten Utrecht (STAMU) / Landschap Erfgoed Utrecht)

Workshop ‘In gesprek met de gemeente’
Hetty Laverman, cultuursociologische achtergrond, onderwijskundige, vicevoorzitter AWN (Nederlandse Archeologievereniging), bestuurslid Tussen Vecht en Eem, initiatiefnemer cursus Omgevingswet voor erfgoedvrijwilligers

13:00 uur:      Lunch

13:45 uur:       Stadswandeling onder leiding van Historische Vereniging Het Land van Brederode

Het programma eindigt om 15:15 uur. De deelname is gratis en de lunch inclusief. Het maximale aantal deelnemers is veertig. Wij organiseren deze netwerkdag uiteraard onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen.

Liever persoonlijk contact?

Mieke helpt je graag verder

Mieke Heurneman

Adviseur geschiedenis en onderwijs / digitaal-erfgoed-coach 030 - 2219770 m.heurneman@landschaperfgoedutrecht.nl

Deel met je vrienden