Doneer Vrijwilligers
Oostbroek Webinar

Ken je ondergrond

Oostbroek Webinar Geopark – Ken je ondergrond

di 19 oktober 2021 19:30 - 21:00, online

De Heuvelrug is een opvallend geologisch fenomeen en fungeert als ‘watermachine’ voor het ontstaan van de omringende natte landschappen: een bijzondere geohydrologische combinatie. Tijdens dit Webinar kun je alles te weten komen over het Geopark.

De Stichting Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht zet zich in om de Unesco status ‘Geopark’ te verwerven voor deze stuwwal tussen de Grebbeberg en het Gooimeer. Niet alleen om aardkundige waarden veilig te stellen, maar ook om het verhaal, de ontstaansgeschiedenis naar boven te halen en uit te dragen naar bewoners en bezoekers. Daar wordt al volop aan gewerkt. Ook met steun van veel natuurorganisaties, waaronder de Oostbroekorganisaties.

De sprekers

  • Marc Hofstra (voorzitter van de Stichting Geopark) vertelt over het Geopark en de actuele ontwikkelingen in de regio.
  • Kees de Heer (geoparkgids bij IVN Amersfoort) gaat in op de aardkundige waarden in het gebied en manieren waarop deze te bezoeken en beleven zijn.


De lezing vindt online plaats via Zoom. Aanmelden kan via deze link.                     

          

Oostbroek Webinars

De Oostbroekwebinars en -lezingen is een samenwerking van IVN Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht, Natuur en Milieufederatie Utrecht, Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap, Groei en Bloei Utrecht.

De Utrechtse natuur- en milieuorganisaties organiseren bijna elke maand een webinar of lezing voor vrijwilligers én inwoners van de provincie Utrecht die hart hebben voor de Utrechtse natuur. 

 

Deel met je vrienden