Doneer Vrijwilligers
Aan het werk op

landgoed Princenhof

Doe mee aan de Bijzondere Buitendag!

za 25 september 2021 09:30 - 14:30, Landgoed Princenhof Bilthoven

Op landgoed Princenhof in Bilthoven staat de natuur centraal. Twaalf jaar geleden werd er flink wat natuur teruggebracht: graszodenland werd omgezet naar natuur, bosschages aangelegd en een poel en heide gecreëerd. Kwetsbare flora en fauna, zoals bijvoorbeeld klein zonnedauw of jonge reetjes, floreren er nu. Jij kunt op zaterdag 25 september meehelpen om al dit moois in stand te houden! We gaan er samen voor zorgen dat de heide weer kan floreren. Doe je mee?

Ja, ik schrijf me in

Wat gaan we doen?

Er is genoeg te doen op het landgoed, maar de werkzaamheden op deze Bijzondere Buitendag bestaan vooral uit het verwijderen van de opslag op de hei. Ook maken we een rondleiding over het landgoed. Met spades gaan we ongewenste begroeiing verwijderen zodat de heide rondom de poel zich goed kan ontwikkelen. Professionele werkbegeleiders zijn aanwezig om je te vertellen over het werk.

Praktische informatie

  • Verzamelen om 9:30 op het landgoed Princenhof in Bilthoven
  • De eindtijd is 14:30 uur
  • Op de werklocatie is koffie, thee en lunch
  • Na de lunch is er een rondleiding over het landgoed
  • Op de werklocatie is een gekwalificeerde begeleider aanwezig
  • Na je aanmelding ontvang je een mail met praktische informatie

Landgoed Princenhof

Het landgoed met vijf hectare natuur is normaal niet toegankelijk. De natuur heeft daarom ook de kans om zich te ontwikkelen. Twaalf jaar geleden is er flink wat natuur teruggebracht op het landgoed: graszodenland werd omgezet naar natuur, bosschages aangelegd en een poel en heide gecreëerd. Kwetsbare flora en fauna, zoals bijvoorbeeld klein zonnedauw (op de foto) of jonge reetjes, floreren er nu. Om het natuurgebied te behouden is actief beheer noodzakelijk.

Liever persoonlijk contact?

Willemijn helpt je graag verder

Willemijn van Hees

Adviseur Routes / Klompenpaden en Wilde bijen 030 - 221 97 12 w.vanhees@landschaperfgoedutrecht.nl

Deel met je vrienden