Doneer Vrijwilligers
Heerlijk buiten werken

tijdens een Bijzondere Buitendag

Bijzondere Buitendag in Woudenberg

wo 14 december 2022 09:00 - 15:00, Landgoed Rumelaar

Woensdag 14 december gaan we aan de slag op Landgoed Rumelaar in Woudenberg. Eerder dit jaar plantten we er al boompjes geplant. Dit keer is de grote broer van dit aangeplante bos aan de beurt, het naastgelegen bos. We gaan dit samen uitdunnen zodat er ruimte ontstaat voor jonge bomen en struiken.

Ja, ik schrijf me in

Wat gaan we doen?

In het bos strijden de opgroeiende bomen om zonlicht. Snelgroeiende bomen, zoals berken, overschaduwen hun buren die langzaam wegkwijnen in de donkerte van het bos. Om te zorgen voor meer diversiteit aan boomsoorten die dik, stormvast en gezond zijn, is uitdunnen nodig. Het selectief kappen zorgt er niet alleen voor dat jonge bomen de kans krijgen, ook bloeiende kruiden, struiken en bestuivende insecten doen er hun voordeel mee.

Praktische info:

  • Adres: Landgoed Rumelaar. Exacte adres volgt bij aanmelding
  • We verzamelen om 9:00 uur en stoppen om 15:00 uur
  • Werkbegeleiders zijn aanwezig om te helpen en vertellen over het werk
  • Lunch zelf meenemen, voor thee, koffie en een soepje wordt gezorgd.
  • In de week voor de Bijzondere Buitendag ontvang je een mail met uitgebreide informatie

Over Landgoed Rumelaar

Op Landgoed Rumelaar stond een voormalig kasteel. De naam ‘Rumelaar’ komt waarschijnlijk van ‘Ruime laar’ dat grote bosweide betekent. Het verdwenen kasteel stond waarschijnlijk op de plek van boerderij Groot-Ringelpoel, ten zuidoosten van Woudenberg.

Het landgoed heeft historische, maar ook ecologische waarde. Op het landgoed wordt de natuur hersteld en bewaard. Nieuwe bomen en struiken worden aangeplant. Het ecoduct Rumelaar over de A12 bij Maarsbergen zorgt ervoor dat het natuurgebied Rumelaar en het Leersumsche Veld met elkaar in verbinding staan.

Liever persoonlijk contact?

Libby helpt je graag verder

Libby van den Besselaar

Adviseur vrijwilligerswerk 030 - 221 97 63 l.vandenbesselaar@landschaperfgoedutrecht.nl

Deel met je vrienden