Doneer Vrijwilligers
Anders leren kijken

het kan echt!

Workshop Anders Kijken

do 3 februari 2022 10:00 - 12:00, online

Kun je als museum, historische locatie, stads- of streekarchief bezoekers door de ogen van ‘de ander’ naar de geschiedenis laten kijken? En er zo voor te zorgen dat mensen zich betrokken voelen. Ja, dat kan. Je leert het in januari en februari tijdens onze workshops.

Wat zie je eigenlijk op een schilderij of foto? Wat valt op aan een voorwerp, gebouw of landschap? Tijdens deze workshop ervaar je hoe activerende kijktechnieken het plezier van erfgoed beleven vergroten. Als deelnemer doe je actief mee en ontdek je wat anders kijken oplevert. En dat is veel! Mieke Heurneman, Caroline Matla en Dorien Wijstma van het Landschap Erfgoed Utrecht Educatieteam prikkelen tijdens deze online workshop de zintuigen.

Eerste Hulp bij Opening

Deze workshop is onderdeel van het project Eerste Hulp bij Opening. We werken in dit project samen met Visit Utrecht Region en UtrechtAltijd.nl om publieksbereik te vergroten en de sector in het zonnetje te zetten.
De workshops zijn bedoeld voor de (vrijwilligers)coördinatoren, leidinggevenden en medewerkers in musea, archieven en historische verenigingen waarmee wij samenwerken.

Deze workshop wordt mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht

Deel met je vrienden