Doneer Vrijwilligers
Workshop 24 februari

crowdfunding en campagne voeren

Workshop ‘crowdfunding en campagne voeren’

do 24 februari 2022 19:30 - 21:00, online

Wil jij jouw groene idee realiseren, maar ben je nog op zoek naar financiering? En wil je graag weten hoe je mensen enthousiast krijgt en hoe je jouw idee sterk neerzet? Schrijf je dan in voor de workshop ‘crowdfunding en campagne voeren’. Deze workshop wordt aangeboden door de KIEM fondsen en is een samenwerking van Landschap Erfgoed Utrecht, IVN, NMU en Voor je Buurt. Deelname is gratis en per initiatief kunnen twee mensen meedoen.

Deze workshop die wordt gegeven door Voor je Buurt, leert je de beginselen van crowdfunding en het voeren van een campagne. Je krijgt de mogelijkheid om de eerste versie van je campagne op te zetten, feedback te vragen en andere initiatiefnemers te ontmoeten. We vertellen je ook hoe je in aanmerking kunt komen voor een bijdrage van maximaal 1.000 euro (maximaal 25% van je doelbedrag) aan jouw initiatief.

Het programma

  • Waarom zou je als initiatief een campagne voeren voor geld, hulp en/of bekendheid?
    Aan de hand van voorbeelden zie je wat voor initiatieven zich lenen voor zo’n campagne, wanneer een campagne haalbaar is en wie de supporters zijn. Ook bespreken we wat je nodig hebt om een succesvol initiatief te realiseren. 

  • Aan de slag met het verhaal rond jouw idee!
    Je krijgt tips over hoe je jouw idee kan vertalen in woord en beeld en hoe je een wervende pitch schrijft en geeft. 

  • Aan de slag met de vormgeving van jouw campagneplanning. 
    We gaan ook brainstormen over mogelijke tegenprestaties. We bespreken ook hoe je een online campagnepagina kunt aanmaken op crowdfundingvoornatuur.nl of voorjestadsie.nl en hoe je ervoor zorgt dat je supporters ook langer betrokken blijven.


Aanmelden
Via de inschrijfknop op deze pagina kun je je aanmelden voor deze online workshop.

Over KIEM
KIEM is een initiatief van Elise Mathilde Fonds, K.F. Hein Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht. Deze fondsen houden van groen en willen natuur- en duurzaamheidsinitiatieven stimuleren en steunen. Daarom hebben deze fondsen de natuurregeling KIEM in het leven geroepen. Via KIEM kan voor natuur- en duurzaamheidsinitiatieven met één aanvraag bij alle drie de fondsen geld aangevraagd worden. Meer informatie over KIEM Utrecht vind je op www.kiemutrecht.nl.

Over Voor je Buurt
Voor je Buurt organiseert deze workshop. De docent is Dionne Doets. Voor je Buurt heeft als missie om iedereen in staat te stellen een goed initiatief te realiseren door daar mensen en geld voor bij elkaar te brengen. Denk aan een nieuwe ontmoetingsplek in de buurt, een skatepark of een voedselbos. Daarbij is altijd geld, maar vooral ook een groep actieve betrokkenen nodig voor succes. Zo dragen we bij aan verbonden en bruisende buurten en groeiende bewegingen voor een betere wereld. Wil je na de workshop aan de slag met jouw initiatief? Kijk dan eens op Crowdfunding voor Natuur, ons platform voor groene projecten of op Voor je Stadsie, ons platform voor projecten uit de gemeente Utrecht.

Over Groen aan de Buurt

Samen met IVN Utrecht en Natuur en Milieufederatie Utrecht zien we dat steeds meer mensen aan de slag willen met de natuur in hun buurt. Voor mooier groen, meer biodiversiteit, een beter klimaat of gewoon voor de gezelligheid. Met Groen aan de Buurt ondersteunen wij deze mensen in de provincie Utrecht. Met het programma Groen aan de Buurt begeleiden en faciliteren we bewoners en overheden bij het realiseren van groene bewonersinitiatieven. Leer meer over Groen aan de Buurt op www.groenaandebuurt.nl

Deel met je vrienden