Doneer Vrijwilligers
Mooie workshop

Inclusie door Storytelling

Workshop Inclusie door Storytelling

do 20 januari 2022 10:00 - 12:00, online

Kun je als museum, historische locatie, stads- of streekarchief bezoekers door de ogen van ‘de ander’ naar de geschiedenis laten kijken? En er zo voor zorgen dat mensen zich betrokken voelen. Ja, dat kan. Je leert het in januari en februari tijdens onze workshops. 

Geschiedenis beschrijft de feiten. Achter die feiten zit een verhaal, een andere kijk, een persoon, een stem. Soms zijn juist de onverwachte en ongehoorde stemmen interessant om met de bezoekers te delen. Door de ogen van een ander persoon naar een historische gebeurtenis kijken, kan ons letterlijk een andere blik op de geschiedenis geven en de mogelijkheid bieden om ons met het verhaal van de ander te verbinden.

In deze workshop ga je aan de hand van een artefact, archiefstuk of document over een bepaalde gebeurtenis aan de slag met verschillende perspectieven binnen hetzelfde verhaal. Deelnemers ontvangen ter voorbereiding op deze online workshop een brondocument met Utrechts thema. De workshop wordt gegeven door Raymond den Boestert van De Vertelacademie.

Eerste Hulp bij Opening

Deze workshop is onderdeel van het project Eerste Hulp bij Opening. Binnen dit project organiseren wij een serie workshops. We werken hieraan samen met Visit Utrecht Region en UtrechtAltijd.nl om publieksbereik te vergroten en de sector in het zonnetje te zetten. 

De workshops zijn bedoeld voor de (vrijwilligers)coördinatoren, leidinggevenden en medewerkers in musea, archieven en historische verenigingen waarmee wij samenwerken.

Deze workshop wordt mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht

Deel met je vrienden