Doneer Vrijwilligers
Bijzondere Buitendag

Doe je ook mee?

Doe mee aan de Bijzondere Buitendag!

vr 15 juli 2022 09:30 - 15:30, Landgoed De Boom

Tijdens de Bijzondere Buitendag op landgoed De Boom bij Leusden gaan we aan de slag voor de biodiversiteit. We pakken deze dag de Amerikaanse vogelkers aan. Doe je mee? 

Wat gaan we doen?
Amerikaanse vogelkers is een invasieve exoot die in de 17e eeuw vanuit Amerika overkwam als sierboom in Nederland. De plant verdringt andere belangrijke inheemse soorten en moet worden bestreden. Omdat de plant zich zo succesvol kan vermenigvuldigen, wordt het ook wel bospest genoemd. Amerikaanse vogelkers schiet razendsnel uit de grond, verdringt en laat open vegetaties, die belangrijk zijn voor de biodiversiteit, in een rap tempo dichtgroeien. Andere vegetaties krijgen geen kans meer. Dit komt de biodiversiteit niet ten goede.

Tijdens de Bijzondere Buitendag gaan we met zagen de Amerikaanse vogelkers verwijderen zodat het bos weer de kans krijgt om zich goed te ontwikkelen. Alle insecten en grote dieren die wonen op het landgoed zullen je dankbaar zijn!

Over landgoed De Boom

Landgoed De Boom is een afwisselend en mooi bewaard gebleven landgoed tussen Leusden en Woudenberg. De boerderijen en huizen op het landgoed zijn herkenbaar aan de blauwe luiken. In dit gevarieerde landschap met bloemrijke graslanden en kleinschalige begroeiing, voelen ree, das, boerenzwaluw, steenuil en ijsvogel zich thuis.

Praktische informatie:

  • Adres: landgoed De Boom in Leusden, de verzamelplek maken we vooraf per mail bekend
  • Verzamelen 9:30 uur, stoppen ca. 15:30 uur
  • Werkbegeleiders zijn aanwezig om te helpen
  • Zelf lunch meenemen
  • Na aanmelding ontvang je vooraf per mail uitgebreide informatie

Deel met je vrienden