Doneer Vrijwilligers

'Landschap en Groen Erfgoed'

do 9 juni 2022 12:30 - 17:00

Voor ambtenaren die zich bezighouden met erfgoed en landschap organiseert het Steunpunt Archeologie en Monumenten Utrecht (STAMU) op donderdag 9 juni van 13.00 tot 17.00 in Zeist de bijeenkomst 'Landschap en Groen Erfgoed'.

Wat kun je verwachten?

We richten ons tijdens de bijeenkomst op de omgang met landschap en groen erfgoed in combinatie met de omgevingswet. Veel ontwikkelingen, zoals woningbouw en de energietransitie, zullen plaatsvinden in het buitengebied. Hoe met het landschap om te gaan? Berthe Jongejan, landschapsarchitect bij de RCE, neemt ons mee in het Panorama van het Landschap en de landschapsbiografieën, en wat je daarmee kunt doen als gemeente. Daarna vertelt Walter Jaaltink, landschapscoördinator voor Stuurgroep Kromme Rijnlandschap, over de praktijk in het Kromme Rijngebied. Er is volop gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen en te netwerken tijdens de workshop, borrel en een groene rondleiding door André Jansen door het prachtige Walkartpark.

Programma

12.30 uur: Inloop

13.00 uur:

  • Welkom en inleiding Susan de Jong, STAMU
  • Panorama van het Landschap en landschapsbiografieën, Berthe Jongejan, RCE
  • Aandacht voor cultuurhistorische landschapselementen in de gemeentelijke praktijk, Walter Jaaltink, Landschapscoördinator Stuurgroep Kromme Rijnlandschap

14.30 uur: Pauze

  • Workshop
  • Introductie en wandeling over de Walkartpark, André Jansen, gemeente Zeist
  • Plenaire terugkoppeling

16.30 uur: Borrel


Aanmelden kan via een e-mail naar: info@stamu.nl

Deel met je vrienden