Doneer Vrijwilligers

Kennismaking Informatieplanner voor erfgoedinstellingen

do 31 maart 2022 11:00 - 12:00

Op 31 maart kun je in een online bijeenkomst kennismaken met de ‘Informatieplanner: een informatieplan in vijf stappen’ voor je digitale collectie. Tijdens deze bijeenkomst leer je meer over het nut en noodzaak van een informatieplan, word je op een interactieve manier door de tool geleid én vertellen verschillende organisaties over het gebruik ervan. Het webinar wordt georganiseerd door het Netwerk Digitaal Erfgoed samen met OPEN en LCM.

Veel Nederlandse erfgoedinstellingen hebben nog geen digitale strategie, blijkt uit de 1-meting naar de stand van het Nederlands digitaal erfgoed. Het besef dat het beter is om nieuwe standaarden, ontwikkelingen en beleid te formuleren in een strategie groeit. Dit geldt voor grote én kleine instellingen. Met een informatieplan inventariseer, onderzoek en maak je plannen om je digitale collectie duurzaam te bewaren en beter te presenteren aan het publiek. Weet je niet waar je moet beginnen, heb je hulp nodig, of wil je weten waar je met je organisatie staat? Gebruik de Informatieplanner.

In 5 stappen een informatieplan
Met de Informatieplanner ligt er nu een tool die bestaat uit een excel-bestand waarmee elke organisatie in vijf stappen een informatieplan kan maken. Een plan hebben is belangrijk omdat geregistreerde musea deel uitmaakt van de museumnorm en daarmee verplicht is. Het informatieplan is ook interessant voor historische verenigingen.

Programma

  • Introductie
  • Informatieplan: nut en noodzaak – introductie vanuit het Museumregister
  • De Informatieplanner: leer hem kennen
  • ‘Het maken van een informatieplan stimuleert je om in actie te komen’ – de informatieplanner in de praktijk


> Deze bijeenkomst vindt plaats via Zoom. Schrijf je nu in!

Meer informatie
Wil je meer weten over de Informatieplanner of er alvast mee aan de slag? Download de planner dan via museumconsulenten.nl.

Deel met je vrienden