Doneer Vrijwilligers
Lezing Museum hoge Woerd

Wereldvondsten

Bas van Zetten

Lezing: wereldvondsten uit Werelderfgoed (Museum Hoge Woerd)

di 1 maart 2022 19:30

Hoe zagen de dodelijke projectielen er uit die werden afgeschoten met de ‘mitrailleur van de Romeinen’? Welke culinaire connectie had het fort van De Meern met het legendarische Pompeii? Wat deed een Spaanse rekruut in deze contreien? Hoe zag het paardentuig van de Romeinse cavalerie er precies uit? Op deze vragen wordt nieuw licht geworpen door een reeks unieke vondsten die archeologen van de gemeente Utrecht in het najaar van 2019 ontdekten aan de Kuinderboslaan in Leidsche Rijn, schuin tegenover Castellum Hoge Woerd.

Het vondstcomplex toont de rijkdom aan informatie die besloten ligt in het Werelderfgoed van de Neder-Germaanse Limes, dat in juli 2021 door UNESCO werd aangewezen. De objecten zijn onlangs teruggekomen van het restauratieatelier, waar ze de afgelopen twee jaar zijn onderzocht en geconserveerd. De uitwerking van deze bijzondere opgraving is op dit moment in volle gang en levert nog wekelijks nieuwe inzichten op. Gemeentelijk archeoloog Erik Graafstal brengt in deze (live) webinar het laatste nieuws.

> Lees meer over deze lezing

Wat: (digitale) lezing door Erik Graafstal over de vondsten van de Kuinderboslaan

Wanneer:
op dinsdag 1 maart 2022, vanaf 19:30 uur tot circa 20:30 uur (inloop vanaf 19:15 uur)

Waar:
online via een livestream, of fysiek in Museum Hoge Woerd. Je ontvangt na afronding van je aanmelding een e-mail met daarin de link naar de betreffende livestream en het adres van Museum Hoge Woerd.

Prijs: €3,50 voor livestream; €5,- om fysiek aanwezig te zijn bij de lezing (Let op: toegang met CoronaCheck-app).

Deze lezing zou voorheen plaatsgevonden hebben op 30 november 2021 maar kon vanwege de aangescherpte Coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Iedereen die destijds een kaartje heeft gekocht, heeft inmiddels een e-mail ontvangen met meer informatie.

Deel met je vrienden