Doneer Vrijwilligers
Masterclass

(m/v/x)

Masterclass gender-inclusiviteit voor museum medewerkers (m/v/x)

do 3 maart 2022 10:00 - 12:00, online

Op donderdag 3 maart organiseren we een masterclass voor medewerkers en vrijwilligers van musea in de provincie Utrecht. ook in musea zie je nog steeds de witte, wat oudere heteroman. Zelfs in een tijd waarin meer dan de helft van jongeren zich in hun partnerkeuze niet in dit binaire beeld herkent in wat ze vinden, voelen en doen. Wat betekent dat voor musea, collecties, erfgoed?

Doorbreek onzichtbare muren
Het houdt in ieder geval meer in dan alleen maar een bordje verhangen, andere woorden gebruiken en een breder aanbod in de collectie of tentoonstelling. Er is ook andere kennis voor nodig; maak ruimte voor other knowledges. Praat er bijvoorbeeld niet alleen over, maar geef anderen ook een podium te bieden om zich gezien te worden, doorbreek onzichtbare muren. Daar is het museum vooral óók voor.

Tijdens deze masterclass leer je hoe je het aanpakt aan de hand van concrete voorbeelden van Nederlandse musea en erfgoedcollecties. oud-lector cultureel erfgoed Riemer Knoop (Reinwardt Academie AHK) en mede-initiatiefnemer van de beweging Queering the Collections neemt je mee. Schrijf je in! 

Wil je nu al meer weten? Lees dan deze bijlage!

Ja, ik schrijf me in

Eerste Hulp bij Opening

Deze workshop is onderdeel van het project Eerste Hulp bij Opening. We werken in dit project samen met Visit Utrecht Region en UtrechtAltijd.nl om publieksbereik te vergroten en de sector in het zonnetje te zetten.
De workshops zijn bedoeld voor de (vrijwilligers)coördinatoren, leidinggevenden en medewerkers in musea, archieven en historische verenigingen waarmee wij samenwerken.

Deze workshop wordt mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht

Deel met je vrienden