Doneer Vrijwilligers
Oostbroeklezing over nachtvlinders

31 mei 2022

Oostbroeklezing: Nachtvlinders

di 31 mei 2022 19:30 - 21:30

Nachtvlinders: er zijn veel soorten in Nederland, veel meer dan dagvlinders en ze zijn echt niet altijd grauw en bruin. Ze komen voor in allerlei soorten en maten, met de mooiste kleuren en vleugeltekeningen. In deze lezing nemen we je mee naar verrassende en boeiende wereld van de nachtvlinders. We gaan op ontdekkingstocht naar ‘gaatjes in blaadjes’, vraatsporen, rupsen en natuurlijk de imago’s (volwassen vlinders) zelf en meer. Misschien kunnen we na de lezing zelfs ook nog wat echte nachtvlinders lokken…

Aan de hand van foto’s en uitleg open we een wereld die voor velen nog redelijk onbekend is. Onbekend maakt vaak onbemind, daar gaat deze avond hopelijk verandering in brengen!

Violet Middelman en Remco Vos zijn houden zich sinds 2011 bezig met het inventariseren van vlinders in Eemland (Soest, Baarn), voornamelijk gericht op nachtvlinders, in de gebieden van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap en Defensie. Ze zitten beiden in het bestuur van NEV Snellen, een werkgroep die zich richt op de micro-nachtvlinders.

Deze Oostbroeklezing wordt georganiseerd door Natuurmonumenten en IVN. De lezing vindt plaats op Landgoed Oostbroek in De Bilt. Aanmelden is verplicht in verband met beperkte capaciteit.

> Meld je nu aan

Oostbroeklezingen

De Utrechtse natuur- en milieuorganisaties organiseren elke maand een lezing. Online of fysiek op Landgoed Oostbroek. Voor onze vrijwilligers én inwoners van Utrecht die hart hebben voor de Utrechtse natuur. De Oostbroeklezingen zijn een samenwerking van IVN Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht, Natuur en Milieufederatie Utrecht, Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap en Natuurmonumenten.

Deel met je vrienden