Doneer Vrijwilligers

Cursus Veldhulpverlening

wo 2 november 2022 09:00 - 16:00, Landgoed Oostbroek

Veiligheid staat voorop bij landschapsbeheer. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. In deze cursus leer je te handelen bij een calamiteit op een locatie die moeilijk bereikbaar is voor hulpdiensten zoals ambulance en brandweer. Deelname is gratis.

Je oefent hoe hulpdiensten ter plaatse kunnen komen en het slachtoffer kunnen helpen. Levensreddend handelen en het herkennen van letsel en toestanden maken ook onderdeel uit van de cursus. Met de inzet van een acteur worden situaties levensecht uitgespeeld.

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor vrijwilligers van plaatselijke vrijwilligersgroepen landschapsbeheer en historische tuinen die zijn aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht. Als er plekken over zijn is het ook voor anderen mogelijk om mee te doen. Er kunnen minimaal 6 en maximaal 14 mensen deelnemen aan de cursus. Er kunnen maximaal 2 personen per aangesloten plaatselijke vrijwilligersgroep deelnemen. Mocht er ruimte over zijn dan kunnen meer personen per vrijwilligersgroep deelnemen. De vrijwilligersgroep bepaalt welke twee vrijwilligers deel nemen aan de cursus.

De cursus wordt gegeven door Thierry de Vlieg van First Aid Academy. 

Certificaat
Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat veldhulpverlening.

Benodigde voorkennis

Voorafgaand aan de cursus dient de cursist de module Veilig werken Buiten (e-learning module Leer je Groen) te hebben gevolgd. 

Wat moet je zelf meenemen?

Eten en drinken. 

Mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht

Deel met je vrienden