Doneer Vrijwilligers

Natuurwerkdag 2022

za 5 november 2022

De Natuurwerkdag is de grootste groene Vrijwilligersdag van het land! LandschappenNL organiseert de dag al meer dan 20 jaar samen met de provinciale landschapsbeheerorganisaties op de eerste zaterdag van november. In de provincie Utrecht zorgen wij ervoor dat jong en oud zich inzet voor de natuur en er door velen heerlijk en veilig gewerkt kan worden.

Thema: Samen voor biodiversiteit
Iedereen kan meedoen aan de Natuurwerkdag, ook als je geen ervaring hebt met klussen in de natuur. Het is een mooie manier om kennis te maken met het werken in de buitenlucht en iets te doen voor natuur en landschap in Nederland. De activiteiten op de Natuurwerkdag bestaan uit kleinschalige onderhoudswerkzaamheden zoals zagen, snoeien, hooien, schoonmaken van paden en poelen, knotten van wilgen, verwijderen van riet, bloembollen planten en insectenhotels maken. Samen dragen deelnemers bij aan meer biodiversiteit in de natuurgebieden en in eigen buurt.

Vrijwilligerswerk
Met de Natuurwerkdag hopen we deelnemers te inspireren vaker in de natuur aan de gang te gaan als vrijwilliger. Heb je nu al belangstelling om je in te zetten als vrijwilliger, bekijk dan de vrijwilligersvacatures.

Deel met je vrienden