Doneer Vrijwilligers

Workshop Zelfscan Digitaal Erfgoed

do 3 november 2022 10:00 - 12:00, online

De Zelfscan Digitaal Erfgoed is een online instrument waarmee erfgoedinstellingen inzicht krijgen in de mate van je digitale volwassenheid en de stappen die je kunt zetten om die te vergroten. Tijdens deze online workshop hoor je meer over de Zelfscan en hoe je deze kunt inzetten om de erfgoedinformatie binnen je instelling beter houdbaar, bruikbaar en zichtbaar te maken.

Wat is de staat van de digitale collectie binnen jouw instelling? Hoe kun je je digitale erfgoed nog beter duurzaam behouden voor de toekomst? Of zorgen dat je digitale collecties optimaal toegankelijk zijn en verbonden aan andere erfgoedinformatie? En hoe zichtbaar is je digitale collectie voor (potentiële) gebruikers en hoe bedien je hen? Deze en andere vragen worden tijdens de workshop behandeld. Schrijf je nu in!

Ja, ik schrijf me in

De Zelfscan Digitaal Erfgoed

De Zelfscan Digitaal Erfgoed is binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed ontwikkeld voor met name kleine en middelgrote instellingen en geeft praktijkgerichte adviezen op basis van de resultaten van een zelfevaluatie. Najaar 2022 verschijnt er een vernieuwde versie.

Praktische info

  • 3 november 2022
  • Zoom
  • maximaal 20 deelnemers

De docenten zijn Mieke Heurneman en Marianne de Rijke. Heb je vragen? Neem dan contact op via m.heurneman@landschaperfgoedutrecht.nl of m.derijke@landschaperfgoedutrecht.nl.

Deel met je vrienden