Doneer Vrijwilligers
Bijzondere Buitendag

Doe je ook mee?

Doe mee aan de Bijzondere Buitendag

wo 5 oktober 2022 09:30 - 15:30, Vijfheerenlanden

Tijdens de Bijzondere Buitendag in oktober helpen we de vrijwilligers van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden met appels en peren plukken! Vorig jaar plukten ze maar liefst 1.123 kisten vol peren en appels. Handen uit de mouwen dus!

We gaan aan de slag in een historische boomgaard in natuurgebied het Wiel van Bassa. Gewapend met plukschorten, kistjes en ladders gaan we tientallen historische rassen appels en peren plukken. De oogst krijgt een zinvolle bestemming en wordt verwerkt in allerlei streekproducten. De opbrengst wordt gebruikt voor de instandhouding van het natuurgebied.

De vrijwilligers van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden beheren het natuurgebied met grote hoogstamboomgaarden. Het Wiel van Bassa is in 1573 ontstaan na een dijkdoorbraak en is het grootste doorbraakwiel van Nederland. De vrijwilligersgroep op deze plek werkt er aan het vergroten van de biodiversiteit in het natuurgebied en is al goed op weg. Op dit moment komen er zo’n 32 vogelsoorten (broedend) voor en zijn er 141 plantensoorten te vinden. Tijdens deze Bijzondere Buitendag is een werkbegeleider aanwezig om meer te vertellen over het werk.

Ja, ik schrijf me in

Praktische informatie

  • We verzamelen om 9.30 uur op het Diefdijk 45, op het erf van Boerderij De Kruithof. De boerderij grenst aan de boomgaarden.
  • De eindtijd is ca. 15.30 uur
  • Er is koffie en thee aanwezig. Neem wel je eigen lunch mee
  • Op de werklocatie is een gekwalificeerde begeleider aanwezig
  • Als je je hebt aangemeld, ontvang je een mail met alle informatie
  • Bij aanmelden vragen we om een telefoonnummer. We bellen alleen in noodgevallen (bijv. weersomstandigheden)

Deel met je vrienden