Doneer Vrijwilligers

Netwerkdag historische verenigingen 2022

wo 12 oktober 2022

Bestuursleden van historische verenigingen zijn op 12 oktober 2022 vanaf 9.30 uur welkom op de jaarlijkse netwerkdag in Vinkeveen. Dit is dé dag om collega’s van andere historische verenigingen te ontmoeten en je te laten inspireren. We organiseren deze dag in samenwerking met Historische Vereniging De Proosdijlanden. 

Thema: Deuren en ramen open!
De meeste historische verenigingen bestaan al tientallen jaren. Elk met een eigen manier van werken. Het loopt zoals het loopt, tot het moment dat bijvoorbeeld het ledenaantal terugloopt, bestuurstaken lastig op te vullen zijn of de vraag komt: "Wie mist ons als we er niet meer zijn?" Dan is het tijd om de deuren en ramen open te zetten, om frisse ideeën binnen te laten, de omgeving te vertellen wat je doet en wat belangrijk voor je is, en open te staan voor verandering. Onder leiding van Liesbeth Tonckens (directeur bedrijfsvoering en adviseur beleid en communicatie bij Erfgoed Gelderland) verkennen we hoe je als vereniging die deuren en ramen open kunt zetten. Dat levert ongetwijfeld nieuwe ideeën op!

Kerkbezoek en Wargame
Na de lunch wandelen we naar de RK Kerk Heilig Hart van Jezus, een prachtige kerk ontworpen door Alfred Tepe (1840-1920). Hier bekijken we onder leiding van een gids van Historische Vereniging De Proosdijlanden de expositie Rampzalig over het Rampjaar 1672, en horen we meer over dit project. Eén van de andere projecten is Wargame. Dit spelen we ter plekke spelen onder leiding van Eltjo Verweij. Om 15.00 uur sluiten we de Netwerkdag af.

Ja, ik schrijf me in

Het programma


Locatie: Sociaal Cultureel Centrum De Boei, Vinkeveen

9.30 uur - inloop met koffie/thee
10.00 uur - welkom en introductie
10.10 uur - workshop Deuren en ramen open! door Liesbeth Tonckens (directeur bedrijfsvoering Erfgoed Gelderland)

Pauze

Vervolg van de workshop

12.30 uur - lunch

Locatie: RK Kerk Heilig Hart van Jezus, Vinkeveen                

13.15 uur - introductie project Rampzalig door HV De Proosdijlanden

13.30 uur - 2 rondes met keuze uit 3 activiteiten:

1. Bezoek tentoonstelling Rampzalig o.l.v. HV De Proosdijlanden
2. Spelen Wargame o.l.v. Eltjo Verweij
3. Rondleiding kerk

15.00 uur - afsluiting

> Klik hier om je aan te melden

Deze bijeenkomst is onderdeel van ‘Online ontmoeten en ontwikkelen’: een project ter ondersteuning van erfgoedvrijwilligers in interprovinciaal verband. Het project is een samenwerking van het Overleg Provinciale Erfgoedhuizen Nederland (OPEN) en wordt financieel mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP). Meer van dit soort bijeenkomsten en andere informatie vind je op erfgoedvrijwilliger.nl.

Liever persoonlijk contact?

Mieke helpt je graag verder

Mieke Heurneman

Adviseur geschiedenis en onderwijs / digitaal-erfgoed-coach 030 - 2219770 m.heurneman@landschaperfgoedutrecht.nl

Deel met je vrienden