Doneer Vrijwilligers
Tand van de mosasaurus

Oostbroeklezing Verhalen van Steen

di 18 oktober 2022 19:00 - 20:30

Het is een bekende uitdrukking ‘leren van de geschiedenis om zo het heden en de toekomst te begrijpen’. Dit gaat niet alleen over de geschiedenis van mensen, maar ook over gesteente. De verschillende lagen vertellen ons over gebeurtenissen in het verleden. De stenen vertellen onder andere over de vijf massa extincties die zich in de miljoenen jaren van het bestaan van de aarde hebben afgespeeld. Waarom is dit relevant voor ons als mensen? Biologen waarschuwen op dit moment: 'We stevenen af op een zesde massa extinctie.'

Wij kunnen leren van deze verhalen uit steen. Kansen zien en kennis gebruiken die er is om deze massa extinctie te vertragen en misschien te voorkomen. Leon Pors neemt je mee in een reis door de tijd en zet je aan het denken. Mogen wij dit laten gebeuren? En wat kunnen wij doen?

Leon is opgeleid tot exploratiegeoloog en adviseur ecologie bij Landschap Erfgoed Utrecht. Zijn grote passie voor natuur bracht hem naar Curaçao waar hij 35 jaar werkte in natuurbescherming, -beheer, -educatie en ecologisch onderzoek. Hij brengt deze kennis van natuur en geologie, die onlosmakelijk verbonden zijn, samen in zijn verhalen.

Meld je nu aan voor deze lezing op het prachtige Landgoed Oostbroek. Je bent van harte welkom in de Janssenzaal in het grote huis. De koffie staat voor je klaar!

Ja, ik schrijf me in

Deel met je vrienden