Word vrijwilliger Word donateur
Knotbomen (2)

Online cursus Alles over Knotbomen - vanaf 30 nov online

ma 30 november 2020, Online, via platform Leer je Groen

Het knotseizoen is weer aangebroken! Tijdens de cursus Alles over knotbomen leer je o.a. over de geschiedenis en het onderhouden van knotbomen. Ook leer je over het belang van de bomen voor de biodiversiteit. De cursus volg je online wanneer het jou uitkomt, via het platform Leer je Groen.

Je leert onder meer:

  • De geschiedenis van knotbomen en hun plek in het landschap
  • Verschillende soorten knotbomen herkennen
  • Hoe je knotbomen kan onderhouden
  • Wat je kunt doen met het snoeiafval
  • Het belang van knotbomen voor de biodiversiteit


Platform Leer je Groen

De cursus volg je online via de website www.leerjegroen.nl. Dit online platform bevat allerlei korte e-learning modules over bos- en natuurbeheer, het begeleiden van vrijwilligers, veilig buiten werken en nog veel meer. Je kunt modules volgen op een moment dat het jou uitkomt. Elke module bestaat uit korte onderdelen en je kunt tussentijds stoppen en later weer doorgaan.

Voor wie?
De cursus Alles over knotbomen is ontwikkeld voor vrijwilligers in natuur- en landschapsbeheer. Alle vrijwilligers van de vrijwilligersgroepen landschapsbeheer die bij Landschap Erfgoed Utrecht zijn aangesloten hebben gratis toegang tot Leer je Groen. Dit is mogelijk gemaakt met financiële steun van de provincie Utrecht.

Aanmelden
Heb je nog geen account op www.leerjegroen.nl registreer je dan. Klik in het midden van de pagina op registreer en voer je e-mailadres en naam in, kies voor de provincie Utrecht en zoek de organisatie waarvoor je werkt. Via e-mail ontvang je dan inloggegevens. Ontvang je geen bericht, kijk dan even in de spambox.

Vragen
Met vragen over de registratie kun je contact opnemen met Hilde van ’t Klooster via h.vantklooster@landschaperfgoedutrecht.nl.

Deel met je vrienden