Symposium Platform Utrechtse Buitenplaatsen: 'Binnen op de grenzeloze buitenplaats'

Datum
29 november 2018 10:30 - 18:00
Locatie
Maartenskerk Doorn
Aanmeldingen
Maximaal 200.
Je kunt je niet meer inschrijven voor deze activiteit

Met veel plezier nodigen wij u uit voor het symposium van het Platform Utrechtse Buitenplaatsen (PUB). Het symposium zal plaatsvinden op donderdag 29 november 2018. Dit jaar organiseert het PUB het symposium samen met Huis Doorn, de partij die de samenwerkende kasteelmusea vertegenwoordigt in het PUB. 2018 Is het Europese jaar van het Cultureel Erfgoed en waar komt dit beter tot uiting dan bij Huis Doorn, een locatie dat Europees erfgoed ‘ademt’ door het zeer fraaie en complete interieur dat in 1918 is meeverhuisd met de Duitse ex-keizer Wilhelm II, die hier in ballingschap leefde tot 1941. Onder de titel 'Binnen op de grenzeloze buitenplaats' willen wij aandacht besteden aan de evidente Europese invloeden op én het behoud van monumentale interieurs.

Het symposium is bedoeld voor eigenaren, overheden en overige betrokkenen bij buitenplaatsen en landgoederen.

Programma
Het symposium begint om 12.30 uur met een lunch en vindt plaats in de Maartenskerk te Doorn.
Het exacte programma moet nog worden vastgesteld, de sprekers zijn al wel bekend. Samuel Wittwer, directeur der Schlösser und Sammlungen, Stiftung Preußische Schlösser und Gärten Berlin-Brandenburg,  Bart Ankersmit van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Paul Rem kunsthistoricus en conservator van paleis ’t Loo zullen deze middag bijdragen leveren voor het onderling debat over het belang en de kwetsbaarheid van interieurs. 

Aan deelname aan dit symposium zijn geen kosten verbonden.

In de ochtend wordt de mogelijkheid geboden alvast in de stemming te komen met een rondleiding in en openstelling van Huis Doorn. Momenteel is hier de bijzondere tentoonstelling 'Verzet en verdriet in beeld' te bewonderen. De rondleiding start om 10.30 uur bij de Maartenskerk.
Indien u aan deze rondleiding deel wilt nemen, dan kunt u dat vermelden in het bijzonderheden veld bij uw aanmelding.

Voor meer informatie over het symposium en de rondleiding kunt u contact opnemen met Marianne Visser

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze activiteit