Symposium: ‘Zien en gezien worden’

Datum
17 november 2016 12:00 - 18:00
Locatie
Priorij Emmaus op het landgoed Doornburgh, Diependaalsedijk 17, 3601 GH Maarssen
Aanmeldingen
Maximaal 110.
Je kunt je niet meer inschrijven voor deze activiteit

Op donderdagmiddag 17 november 2016 is het zover: voor de vijfde keer organiseert het Platform Utrechtse Buitenplaatsen (PUB) haar jaarlijkse symposium! Het belooft een interessant lustrum te worden. Voor het eerst is het thema in nauwe samenwerking met een van de deelnemende partijen in het PUB, de gemeente Stichtse Vecht, tot stand gekomen. Ook de locatie waar een herbestemmingsopgave speelt, de Priorij Emmaus op landgoed Doornburgh in Maarssen, zal zeker bijdrage aan een bijzonder symposium.

Onder de titel 'Zien en gezien worden', geïnspireerd door de vele theekoepels langs de Vecht, staat de rol van de gemeente als verbindende factor tussen alle partijen in de spotlights. Hoe ziet de gemeente mogelijkheden om, rekening houdend met cultuurhistorie bij ruimtelijke ontwikkelingen, de eigenaren te faciliteren bij de planvorming voor het rendabel houden van de buitenplaats? Welke kansen ziet de eigenaar? Wordt er van de diverse kanten ingezien wat er nodig is om tot behoud van het bijzondere erfgoed te komen? Flexibiliteit, creativiteit, integraal denken en het zoeken naar verbinding, zijn daarbij van essentieel belang.

Met plezier kondigen wij de komst van twee bijzondere sprekers aan. Berno Strootman, de nieuwe Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving, en Ileen Montijn, historica en schrijfster. Beiden geven ieder op eigen wijze inhoud aan het thema van de dag. Wethouders uit diverse gemeenten verzorgen een pitch, gevolgd door een gesprek onder leiding van Elyze Storms. En in workshops worden onder de titel: ‘Wat kan een gemeente betekenen voor de buitenplaats en de eigenaar?’ diverse aspecten aangestipt. Bekijk hier het hele programma.

Als vanouds is er ook volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten, te netwerken en de unieke locatie te bekijken.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Wietske Dubelaar, tel. 030-6569000 of Marianne Visser tel. 030-2205534.

Te zijner tijd wordt na aanmelding meer informatie verstrekt omtrent de parkeergelegenheid (beperkt op het terrein en in de omgeving).

 

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze activiteit