Uitwerkavond Groen aan de Buurt

Datum
29 juni 2017 19:30
Locatie
Huis van de Gemeente, Karel de Grotestraat 30, Wijk bij Duurstede
Aanmeldingen

Heeft u wensen en ideeën voor een groener en aantrekkelijker Wijk bij Duurstede? Of wilt u graag meehelpen om met elkaar diverse ‘groene’ projecten op te starten? Kom dan donderdag 29 juni naar de uitwerkavond Groen aan de Buurt. De avond begint om 19.30 uur in het Huis van de Gemeente, Karel de Grotestraat 30 in Wijk bij Duurstede. Iedereen is van harte welkom!

Op 13 juni organiseerden we al een ideeënavond. Met veel enthousiasme hebben bewoners inspirerende ideeën bedacht voor natuur en landschap. Zo zijn er bewoners die aan de slag willen met een bloemenweide, een ijsvogelwand, speelnatuur of met ‘operatie stoeptegel’ (stoeptegel eruit, groen erin).

Op de uitwerkavond 29 juni kunt u horen welke ideeën we al hebben verzameld en deze aanvullen met uw wensen. We werken de ideeën verder uit en u kunt aangeven bij welke ideeën u wilt helpen met de uitvoering. Vaak ontstaan dan diverse werkgroepen die met elkaar aan de slag gaan.

Groen aan de Buurt is een DOE-project. Het is niet alleen bedenken maar vooral ook doen. De gemeente Wijk bij Duurstede heeft daarvoor geld beschikbaar gesteld. Ook de provincie Utrecht heeft hier geld voor gereserveerd. De werkgroepen die ontstaan kunnen dan ook meteen aan de slag. Jong en oud is van harte welkom om mee te denken en vooral mee te doen!

Groen aan de Buurt is een programma van Landschap Erfgoed Utrecht, IVN Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht. Wij organiseren en begeleiden in samenwerking met de Vereniging Natuur en Milieu Wijk bij Duurstede het Groen aan de Buurt project in Wijk bij Duurstede.

Samen maken we het landschap rond Wijk bij Duurstede nog mooier!

Van tevoren opgeven is niet nodig, neem vooral uw buren of vrienden mee naar de uitwerkavond!

Kijk voor meer informatie op www.groenaandebuurt.nl.