Vrijwilligersdag 2019

Datum
28 juni 2019 12:30 - 18:00
Locatie
Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 39, De Bilt
Aanmeldingen
Maximaal 200.
Schrijf je in voor deze activiteit

Landschap Erfgoed Utrecht organiseert ieder jaar een dag speciaal voor de vrijwilligers die zich inzetten voor landschap en erfgoed in de provincie Utrecht. De Vrijwilligersdag 2019 vindt dit jaar plaats op 28 juni en wordt op en rondom de thuisbasis van Landschap Erfgoed Utrecht (Landgoed Oostbroek in De Bilt) georganiseerd. We hebben een gevarieerd programma met lezingen en excursies voor u samengesteld.

Programma:
12.30 uur ontvangst met lunch en inschrijving voor de excursies/lezingen
13.30 uur welkom en opening door de burgemeester van De Bilt Sjoerd Potters en Ivo Brautigam, directeur Landschap Erfgoed Utrecht
14.00 uur eerste ronde excursies en lezingen
15.15 uur pauze
15.45 uur tweede ronde excursies en lezingen
17.00 uur afsluiting programma met drankje

Parkeren: er is beperkt plek om te parkeren op het Landgoed. Kom daarom zoveel mogelijk op de fiets, met het openbaar vervoer (bushalte Wilhemina Kinderziekenhuis (WKZ)) of deel een auto met elkaar!

Excursies en lezingen:
Hieronder treft u een overzicht van de excursies en lezingen. Er zijn twee middagvullende excursies, de overige opties duren een halve middag. Voor de excursies waarvoor een fiets nodig is, hebben wij een aantal fietsen beschikbaar.

1. Fort Vechten (hele middag per fiets)
Boswachter Tineke Harlaar van Staatsbosbeheer neemt u mee op een boeiende tocht over het op na grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

2. Landgoed Sandwijck (hele middag per fiets)
Dick van Beek, vrijwilliger bij Sandwijck en landschapscoördinator gemeente De Bilt, geeft een rondleiding over dit prachtige landgoed.

3. Botanische Tuinen (per fiets, 2 rondes ca 5 kwartier)
Met de hortulanus Gerard van Buiten maakt u een wandeling door de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht en leert u veel over de bijzondere planten daar.

4. Landgoed Beerschoten & bezoek beeldentuin (per fiets, 2 rondes ca 5 kwartier)
Marien Dorrestijn, vrijwilliger bij Het Utrechts Landschap, leidt u rond over het landgoed waar ook de beelden van Jits Bakker te zien zijn. Een mooie combinatie van landschap en kunst.

5. Rondleiding Landgoed Oostbroek (te voet, 2 rondes ca 5 kwartier)
Onder leiding van Hans Kool, vrijwilliger bij Het Utrechts Landschap, wandelt u over de thuisbasis van Landschap Erfgoed Utrecht, Landgoed Oostbroek. Hij vertelt zowel over het landschap als over de cultuurhistorische achtergronden van Oostbroek.

6. Lezing duurzame landbouw (2 rondes ca 5 kwartier)
Hein Pasman, manager Landschap bij Landschap Erfgoed Utrecht, vertelt hoe landbouw en natuur op een duurzame manier hand-in-hand kunnen gaan.

7. Lezing archeologie (2 rondes ca 5 kwartier)
Onze schervendokter Alexander van der Bunt, archeoloog bij Landschap Erfgoed Utrecht, vertelt over bijzondere vondsten en wat er mee gebeurt na de vondst.

'Spelregels'
Om de organisatie zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen, vragen wij u om rekening te houden met onderstaande ‘spelregels’:
- Aanmelden per persoon, dus niet in het bijzonderhedenveld vermelden dat u met meerdere personen komt.
- Het is om organisatorische reden niet mogelijk om u nu al aan te melden voor een excursie of lezing, u schrijft zich op de dag zelf in voor een of twee onderdelen.
- Indien u na aanmelding toch verhinderd blijkt te zijn, dan horen wij dat graag zo snel mogelijk. U kunt hiervoor een mail sturen aan info@landschaperfgoedutrecht.nl (contactgegevens).
- Dieetwensen voor de lunch (broodmaaltijd) kunt u in het bijzonderhedenveld aangeven.

Inschrijven voor dit evenement kan tot uiterlijk 21 juni 2019.

Graag tot ziens op 28 juni a.s.!

 

Schrijf je in voor deze activiteit