Digitaal weidevogelbeheer 2019

Datum
Deze cursus staat gepland voor april 2019, de exacte datum is nog niet bekend.
Locatie
nnb, wordt later bekend gemaakt
Aanmeldingen
Minimaal 5 en maximaal 12.
Schrijf je in voor deze cursus

Doel, opzet en resultaat van de cursus
Weidevogelvrijwilligers leren om hun legselgegevens digitaal in te voeren op de landelijke database van LandschappenNL. Het is nu ook mogelijk om de gegevens in het veld via je smartphone (met de mobiele website) in te voeren, of om direct bij thuiskomst de legselgegevens/gedragswaarnemingen van je weidevogelgroep in te voeren. Deze gegevens komen meteen beschikbaar voor bijvoorbeeld de boer en het Agrarisch Collectief die, waar nodig, meteen extra beheermaatregelen kunnen nemen om nesten of jongen te beschermen. Daarnaast worden de gegevens gebruikt om de verspreiding en trends te monitoren.

Het doel is om gegevens in te voeren op de website met je smartphone of via de computer om de gegevens juist te registreren. Hoe voer je gegevens voor je eigen groep in? Wat kan je uit de website halen? En waarvoor kun je het gebruiken?

Voor wie?
Vrijwilligers die aangesloten zijn bij de weidevogelbeheer groepen in Utrecht en in het voorjaar de weidevogels gaan beschermen. Vrijwilligers en agrariërs die in het voorjaar mee willen helpen om de weidevogels in Utrecht te beschermen.

Weidevogelcoördinatoren kunnen de cursus aanvragen en de cursus wordt in de huiskamer gegeven aan een groep geïnteresseerden van minimaal 5 personen. Informeer bij de coördinator naar de mogelijkheden.

Locatie
locatie wordt nog bekend gemaakt.

Docent
Maarten van Beek, coördinator weidevogelbescherming Landschap Erfgoed Utrecht

Kosten
Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Leestip, ter oriëntatie
Neem vooraf een kijkje op www.boerenlandvogelsnederland.nl

Contactpersoon
Maarten van Beek
Bunnikseweg 25, 3732 HV De Bilt
06 – 22715116
weidevogels@landschaperfgoedutrecht.nl

Schrijf je in voor deze cursus