Inleiding Nederlandse archeologie

Datum
7 april 2016 14:00 - 17:00
Locatie
Ginkgozaal (boven Museumcafé), Universiteitsmuseum Utrecht, Lange Nieuwstraat 106, 3512 PN Utrecht
Aanmeldingen
Minimaal 8 en maximaal 18.
Prijs
€ 10,00
Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus

Cursusinformatie
Tijdens deze cursus zullen wij hoogtepunten en wellicht ook dieptepunten in de Nederlandse archeologie samen verkennen. Een inleiding in de Nederlandse archeologie dus. 

Doel
De cursus bestaat uit presentaties met veel beeldmateriaal over de geschiedenis van de Nederlandse archeologie, waarbij ook af en toe aandacht zal worden besteed aan voorbeelden uit Europa. Ook zal er aandacht zijn voor de dagelijkse praktijk van het huidige archeologische bestel.  Wanneer wordt er opgegraven? Wie werken er aan mee? Wat gebeurt er met de resultaten?  Naast de presentaties willen wij de cursisten iets laten ervaren van de diversiteit van archeologische vondsten. En wordt er gevraagd actief mee te denken wanneer wij met elkaar in discussie gaan. 

Programma
De cursus bestaat uit één dagdeel van 3 uur met een college gedeelte en een praktisch gedeelte.

Voor wie?
De cursus is voor geïnteresseerden in de archeologie.  Voorkennis is niet nodig.  De cursus is gratis voor vrijwilligers van de ArcheoHotspot. 

Kosten
Deelname aan deze cursus kost € 10,- per cursist.Voor vrijwilligers die zijn aangesloten bij ArcheoHotspot Utrecht en die dit nodig hebben voor hun werkzaamheden is de cursus gratis. 

U kunt het bedrag via iDEAL betalen in het volgende scherm of wegdrukken als de cursus gratis is voor u. Als u een bevestigingsmail ontvangt bent u ingeschreven. Wilt u voor meer mensen betalen dan kunt u het bedrag overmaken via rekeningnummer NL06TRIO0197728901 van Landschap Erfgoed Utrecht onder vermelding van [NAAM CURSIST(EN) / Inleiding in de Nederlandse archeologie]. Ook kunt u, als nodig, per factuur betalen. Neem hiervoor contact op met Alexander van de Bunt. Pas na betaling is uw aanmelding definitief. Bij inschrijving gaan vrijwilligers die zijn aangesloten bij LEU voor.

Aanvullende informatie
koffie en thee wordt verzorgd. 

Contactpersoon
Alexander van de Bunt
Marianne Visser

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus