Maaien met zeis

Datum
14 mei 2016 10:00 - 16:00
Locatie
Gooijerdijk 7a, 3947 NA Langbroek
Aanmeldingen
Minimaal 8 en maximaal 16.
Prijs
€ 50,00
Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus

Cursusinformatie
Vroeger maaide men het gras baan voor baan met de zeis. Voor kleinschalig natuurbeheer kan een zeis een goed alternatief zijn voor een bosmaaier of maaimachine. Vooral bij kleinere of onregelmatige stukjes is de zeis handiger en vaak sneller. Je kunt gemakkelijker om een orchidee heen maaien en dieren die in het gras zitten hebben een grotere kans om weg te vluchten dan bij motorgereedschap.

Doel
De cursisten leren te maaien op vlak terrein met een juiste lichaamshouding en de zeis veilig hanteren en transporteren. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het onderhouden en scherpen van de zeis (‘haren’ van de zeis).

Voor wie?
Vrijwilligers landschapsbeheer en andere geïnteresseerden. Bij inschrijving krijgen vrijwilligers van plaatselijke groepen landschapsbeheer en landschapsbeheerploegen aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht voorrang.

Kosten
De cursus is gratis voor vrijwilligers die zijn aangesloten bij LEU en die dit nodig hebben bij hun werkzaamheden. Overige deelnemers betalen € 50,00 per persoon.

U kunt het bedrag via iDEAL betalen in het volgende scherm of wegdrukken als de cursus gratis is voor u. Wilt u voor meer mensen betalen dan kunt u het bedrag overmaken via rekeningnummer NL06TRIO0197728901 van Landschap Erfgoed Utrecht onder vermelding van [NAAM CURSIST(EN) / Maaien met de zeis]. Ook kunt u, als nodig, per factuur betalen. Neem hiervoor contact op met Maarten van Beek. Pas na betaling is uw aanmelding definitief. Bij inschrijving gaan vrijwilligers die zijn aangesloten bij LEU voor.

Docent
Ernst Cohen

Contactpersoon
Maarten van Beek 

Aanvullende informatie 
U kunt zelf een zeis + haarset bestellen (€ 140,-). Gelieve dit aan te geven bij aanmelding.

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus