Motorzagen basis 2019

Datum
11 januari 2019 08:30 - 16:00
Locatie
Landgoed Den Treek, Austerlitz
Aanmeldingen
Minimaal 8 en maximaal 8.
Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus

Cursusinformatie 
In deze cursus leert u op een veilige wijze met de motorkettingzaag te werken in het landschapsbeheer.  Als de cursus met goed gevolg is afgelegd dan wordt er een certificaat uitgereikt. De basiscursus van drie dagen is gericht op het afzetten van houtige begroeiing tot 30 cm. met de motorkettingzaag.

Datum             vrijdag 11, 18, 25 januari 2019

Doel 
Na het volgen van deze cursus is de vrijwilliger zich goed bewust van de mogelijke gevaren van het werken met de motorkettingzaag en de juiste werktechnieken. Het onderhoud van de motorkettingzaag en het slijpen van de ketting kunnen naar behoren worden uitgevoerd. De deelnemer is op de hoogte van de nieuwste technische en wettelijke bepalingen.

Na afloop, als u de drie dagen met goed gevolg heeft afgelegd, krijgt u een certificaat uitgereikt door de cursusleider.

Voor wie?
Vrijwilligers van plaatselijke vrijwilligersgroepen aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht, die dit in hun vrijwilligerswerk nodig hebben.

Data en programma
Alle dagen zijn van 08.30 – ca. 16.00 uur, precieze locatie wordt nog bekend gemaakt.

  • 11 januari: Introductie. Uitleg machine, kettingen, brandstof, smering. Onderhoud machine, vijlen. Veiligheid machine en mens (PBM). Praktijk: vijlen, velsnede, e.d. het omzagen.
  • 18 januari: ARBO/LMRA, Flora en Fauna (Wet Natuurbeheer). Praktijk: zagen/vellen, soorten spanning in hout, bepalen lengte boom.     
  • 25 januari: herhaling voorgaande lessen , vijlen, onderhoud ARBO analyse maken. Praktijk: zagen tot 30 cm doorsnede, uitsnoeien, aftoppen, gevaren tijdens het werken.

Kosten
Deelname aan deze cursus kost € 150,- per persoon.

Docent: 
Jos van den Eshof (Bedrijfstrainingen in het Groen)

Contactpersoon:
Arianne Doeleman

Zelf meenemen:
- Motorkettingzaag
- Veiligheidshelm met gehoorbescherming en gelaatsbescherming
- Zaagschoenen of zaaglaarzen die goed grip hebben op de ondergrond
- Werkhandschoenen die soepel zitten
- Zaagbroek of zaagoverall
- Lunchpakket 

Aanvulling
Deze cursus is volgeboekt.
Let op: wanneer het maximale aantal inschrijvingen is bereikt, kunt u zich nog steeds inschrijven. Zoals hieronder aangegeven maken we later een definitieve selectie van deelnemers. Inschrijven kan via de button 'schrijf je in voor de reservelijst voor deze cursus'.

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus