1.1 Omgaan met schoolklassen: Omgaan met onderwijs

Datum
16 januari 2017 13:00 - 15:30
Locatie
Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 39, 3732 HV, De Bilt (Hoofdhuis)
Aanmeldingen
Minimaal 8 en maximaal 20.
Prijs
€ 15,00
Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus

Cursusinformatie
Eerste module uit reeks van drie: Hoe ga ik om met schoolklassen? Kies verschillende modules en stel je eigen programma samen. 

Doel
Module 1.1: Omgaan met het onderwijs
Hoe jij de kinderen begeleidt bepaalt voor een groot deel het succes van een educatieprogramma. Hoe doe je dat zo dat de leerlingen zoveel mogelijk uit hun bezoek halen? Op welke manieren kun je aansluiten bij het niveau van kinderen? 

De competenties van de begeleider zijn van doorslaggevend belang om de leerlingen een ervaring mee te geven die blijft hangen en waar ze met plezier aan terugdenken. In deze bijeenkomst krijg je inzicht in je eigen kwaliteiten als begeleider van schoolgroepen. Welke factoren zijn bepalend voor een succesvol bezoek van schoolgroepen?

Voor wie?
Voor medewerkers van een culturele organisatie die rondleidingen geven of ‘op de groep staan’.

Kosten
Deelname aan deze cursus kost € 15 per cursist. Bij aanmelding kunt u via Ideal betalen.

U kunt het bedrag via iDEAL betalen in het volgende scherm of wegdrukken als u op een andere manier wilt betalen. Wilt u voor meer mensen of modules betalen dan kunt u het bedrag overmaken via rekeningnummer NL06TRIO0197728901 van Landschap Erfgoed Utrecht onder vermelding van [NAAM CURSIST / NAAM MODULE of MODULES]. Ook kunt u, als nodig, per factuur betalen. Neem hiervoor contact op met Caroline Matla.

Pas na betaling is uw aanmelding definitief. 

Aanvullende informatie
Deze module is onderdeel van een reeks van drie. De reeks wordt georganiseerd onder de noemer ‘Utrechts College Cultuuronderwijs: Hoe sluit je als culturele partij aan bij het basisonderwijs?’, een samenwerking van Landschap Erfgoed Utrecht en Kunst Centraal.

Landschap Erfgoed Utrecht en Kunst Centraal hebben veel kennis en ervaring met het bereiken van het basisonderwijs. Die willen wij graag met jullie delen. In het kader van het landelijke programma Cultuureducatie met Kwaliteit kunnen wij je tegen gereduceerd tarief bijscholen. Met losse modules kun je je eigen programma samenstellen. Zo wordt aansluiten bij het onderwijs een stuk makkelijker!

Voor mensen die verantwoordelijk zijn voor educatie in hun culturele organisatie en  voor ontwikkelaars van educatieve programma’s is er een aparte reeks van vijf modulen over het bereiken van  het onderwijs met educatieve programma’s ontwikkeld. Deze vind je ook onder cursussen. 

Docenten
Mieke Heurneman en Dorien Wijstma

Contactpersoon
Caroline Matla

Aanmelden voor de cursus
Aanmelden voor deze cursus kan tot 10 januari 2017

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus