Onderhoud handgereedschap

Datum
24 september 2016 09:00 - 12:00
Locatie
Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 25, 3732 HV De Bilt
Aanmeldingen
Minimaal 10 en maximaal 13.
Prijs
€ 50,00
Schrijf je in voor deze cursus

Cursusinformatie
Handgereedschappen zijn er in alle soorten en maten, één ding hebben ze echter allemaal gemeen: het beste werken ze als ze scherp en goed onderhouden zijn. Een zaag waar de tanden niet gezet zijn of de punten bot zijn kost veel energie en kracht. Terwijl een goede scherpe zaag licht en soepel werkt. Om hier aandacht aan te geven organiseert Landschap Erfgoed Utrecht een cursus gereedschapsonderhoud en laddercheck voor plaatselijke vrijwilligersgroepen en directe vrijwilligers. Met deze cursus wordt ingegaan op het onderhouden van diverse soorten handgereedschap, hierbij kun je denken aan invetten, slijpen en tijdig vervangen van zaagbladen. Met het zelf onderhouden en repareren van de gereedschappen kun je veel geld besparen i.p.v. dit te laten doen of zelfs te vervangen. Op aanvraag is aan het einde van de ochtend tijd om te leren beoordelen of een ladder veilig is of niet. Let op dit is geen opleiding tot keurmeester ladders.

Doel
Wat leer je allemaal tijdens de cursus gereedschapsonderhoud?

- Waar je op moet letten bij aanschaf gereedschap (kwaliteit)
- Reparaties uitvoeren
- Slijpen van diverse handgereedschappen als spade, takkenschaar, snoeischaar
- Werken met een haakse slijper (slijptol)
- Hoe zorg je ervoor dat handgereedschappen niet gaan roesten, dus hoe onderhoud je deze
- Laddercheck, wanneer is een ladder veilig en wanneer niet (volgens keuringsvoorschriften)

Voor wie?
- Plaatselijke beheergroepen
- Plaatselijke hoogstambrigades
- Vrijwilligers van een landschapsbeheerploeg

Bij inschrijving gaan vrijwilligers die zijn aangesloten bij LEU voor.

Kosten
De cursus is gratis voor vrijwilligers die zijn aangesloten bij LEU en die dit nodig hebben bij hun werkzaamheden. Overige deelnemers betalen € 50,00 per persoon.

U kunt het bedrag via iDEAL betalen in het volgende scherm of wegdrukken als de cursus gratis is voor u. Wilt u voor meer mensen betalen dan kunt u het bedrag overmaken via rekeningnummer NL06TRIO0197728901 van Landschap Erfgoed Utrecht onder vermelding van [NAAM CURSIST(EN) / ondehoud handgereedschap]. Ook kunt u, als nodig, per factuur betalen. Neem hiervoor contact op met Maarten van Beek. Pas na betaling is uw aanmelding definitief. Bij inschrijving gaan vrijwilligers die zijn aangesloten bij LEU voor.

Docent
Jos van den Eshof van bedrijfstrainingen in het groen

Contactpersoon
Maarten van Beek.

Schrijf je in voor deze cursus