Opfriscursus Motorzagen

Datum
12 januari 2019 08:30 - 16:00
Locatie
omgeving Schalkwijk
Aanmeldingen
Minimaal 10 en maximaal 13.
Prijs
€ 30,00
Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus

Cursusinformatie
Veel vrijwilligers in het landschapsbeheer hebben een cursus motorkettingzagen gevolgd en zijn in het bezit van een certificaat. Landschap Erfgoed Utrecht adviseert om minstens eens in de vijf jaar een opfriscursus te doen.
De opfriscursus op 12 januari is specifiek gericht op het knotten van knotbomen met de motorkettingzaag. Belangrijk onderdeel van deze cursus is werkpositionering. Hoe kan ik veilig met de motorzaag de knotboom in klimmen en zagen? Ook de basisvaardigheden zoals vijlen van de ketting, onderhoud aan de machine, werken volgens Arbo eisen, komen aan bod.

Doel
De vrijwilligers die deelnemen aan een opfriscursus zijn na afloop zeer positief en onderschrijven nut en noodzaak van het opfrissen.
Na het volgen van deze cursus ben je je meer bewust van de mogelijke gevaren van het werken met de motorkettingzaag en de ergonomische juiste werktechnieken. Het onderhoud van de motorkettingzaag en het slijpen van de ketting kunnen weer optimaal worden uitgevoerd. De deelnemer is weer op de hoogte van de nieuwste technische en wettelijke bepalingen. De deelnemer heeft geleerd hoe veilig te werken in de knotboom.
Na afloop van de cursus krijg je een bewijs van deelname uitgereikt door de cursusleider.

Voor wie?
Vrijwilligers van de plaatselijke vrijwilligersgroepen en landschapsbeheerploegen in de provincie Utrecht, die met een motorkettingzaag werken en in het bezit zijn van een erkend certificaat.

Inschrijven
De cursus vindt plaats bij de Knotgroep Houten op een locatie in Schalkwijk. 10 Leden van de knotgroep doen mee aan de cursus. Daarnaast zijn er nog een paar plaatsen open voor vrijwilligers van andere bij Landschap Erfgoed Utrecht aangesloten groepen.

Kosten
De cursus kost € 30,00 per persoon voor vrijwilligers die zijn aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht en die dit nodig hebben bij hun werkzaamheden.

U kunt het bedrag via iDEAL betalen in het scherm dat verschijnt nadat u de aanmeldpagina heeft ingevuld, onder vermelding van NAAM CURSIST / NAAM MODULE. U kunt deze ook wegdrukken als u op een andere manier wilt betalen. Wilt u voor meer mensen betalen, dan kunt u het bedrag overmaken via rekeningnummer NL06TRIO0197728901 van Landschap Erfgoed Utecht onder vermelding van NAAM CURSIST / NAAM MODULE. Ook kunt u, als nodig, per factuur betalen. Neem hiervoor contact op met administratie@landschaperfgoedutrecht.nl

Pas na betaling is uw aanmelding definitief.

Docent
Jos van den Eshof Bedrijfstrainingen in het groen

Contactpersoon
Arianne Doeleman

Zelf meenemen
- Motorkettingzaag
- Veiligheidshelm met gehoorbescherming en gelaatsbescherming
- Zaagschoenen of zaaglaarzen die goed grip hebben op de ondergrond
- Werkhandschoenen die soepel zitten
- Zaagbroek of zaagoverall
- Lunchpakket
- Werkpositioneringset als je die hebt

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus