Ik word vrijwilliger

Opfriscursus motorzagen (bos)

za 9 november 2019 08:30 - 16:00, Locatie wordt nader bekend gemaakt

Veel vrijwilligers in het landschapsbeheer hebben een cursus motorkettingzagen gevolgd en zijn in het bezit van een certificaat. Landschap Erfgoed Utrecht adviseert om minstens eens in de vijf jaar een opfriscursus te doen.

Deze cursus is specifiek gericht op vrijwilligers die met de motorkettingzaag werken in het bos. De basisvaardigheden worden nogmaals toegelicht en opgefrist, inclusief zaagtechnieken, vijlen van de ketting, onderhoud aan de machine en werken volgens Arbo-eisen. Ook komen eventuele nieuwe technieken / inzichten aan de orde.

Ja, ik schrijf me in

Voor wie?

Vrijwilligers van plaatselijke vrijwilligersgroepen en landschapsbeheerploegen in de provincie Utrecht, die met een motorkettingzaag werken en in het bezit zijn van een erkend certificaat.

Na afloop van de cursus krijg je een bewijs van deelname uitgereikt door de cursusleider.

 

Doel

Na het volgen van deze cursus ben je op de hoogte van de mogelijke gevaren van het werken met de motorkettingzaag en ergonomische juiste werktechnieken. Ook wordt je kennis over het onderhoud van de motorkettingzaag en het slijpen van de ketting opgefrist. Tot slot wordt je bijgepraat over de nieuwste technische en wettelijke bepalingen. 

Zelf meenemen

Motorkettingzaag
Veiligheidshelm met gehoorbescherming en gelaatsbescherming
Zaagschoenen of zaaglaarzen die goed grip hebben op de ondergrond
Werkhandschoenen die soepel zitten
Zaagbroek of zaagoverall
Lunchpakket

Docent

Jos van den Eshof (Bedrijfstrainingen in het Groen).

 

 

Meld je aan

Vul uw naam in
(optioneel)
(optioneel)

Deel met je vrienden