Rondleiden

Datum
18 april 2016 13:00 - 16:30
9 mei 2016 13:00 - 16:30
Locatie
Domkerk, Utrecht. Ingang via Domplein
Aanmeldingen
Minimaal 8 en maximaal 12.
Prijs
€ 80,00
Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus

Cursusinformatie
De rondleiding staat nog altijd op nummer 1 als het gaat om vormen van publieksbegeleiding in musea, en ook op andere erfgoedlocaties zorgen rondleiders ervoor dat de verhalen beleefbaar  worden voor het publiek. Maar… een goede rondleiding geef je niet zomaar!

Doel
Je krijgt inzicht in de verschillende processen die er (kunnen) spelen tijdens een rondleiding. Je ontwikkelt een beter beeld van je eigen wijze van rondleiden en verbetert je rondleidvaardigheden.

De eerste dag wordt vooral gekeken naar het publiek en de technieken waarmee je je als rondleider presenteert. Wat verwacht men van de rondleider zelf? Hoe bouw je een rondleiding op en welke informatie is geschikt om in een rondleiding te verwerken? De tweede dag ligt de nadruk op de eigen presentatie. Wat vertel je aan de groep en op welke manier? Elke cursist geeft zelf een  kort stukje rondleiding. Iedereen krijgt feedback op: wijze van presenteren, houding, stemgebruik en contact met de bezoekers.

Voor wie?
Museummedewerkers die rondleidingen geven of willen gaan geven. De cursus is ook geschikt voor medewerkers van andere culturele instellingen of stadsrondleiders. 

Kosten
De cursus kost  € 80,00 per persoon.

U kunt het bedrag via iDEAL betalen in het volgende scherm. Wilt u voor meer mensen betalen dan kunt u het bedrag overmaken via rekeningnummer NL06TRIO0197728901 van Landschap Erfgoed Utrecht onder vermelding van [NAAM CURSIST(EN) / Rondleiden]. Ook kunt u, als nodig, per factuur betalen. Neem hiervoor contact op met Arja van Veldhuizen. Pas na betaling is uw aanmelding definitief.

Docenten
Arja van Veldhuizen, Landschap Erfgoed Utrecht

Eigen inbreng, zelf meenemen
Warme kleding, extra  vest/trui  (kan fris zijn in een kerkgebouw)

Cursusmateriaal
Tijdens de eerste cursusmiddag ontvang je een reader om te lezen voor de tweede bijeenkomst. Ook krijg je dan materiaal waarmee je een mini-presentatie voorbereidt voor de tweede middag.

Aanmelden voor de cursus
Aanmelden kan tot en met 13 april 2016

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus